Την αξιολόγηση έξι γερμανικών τραπεζών κατά μία βαθμίδα υποβάθμισε η Moody’s, εξαιτίας των αυξημένων ρίσκων που προκύπτουν από την κρίση κρατικού χρέους της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, υποβαθμίστηκαν οι αξιολογήσεις της Commerzbank και της UniCredit Bank στο A3, με αρνητικό outlook. Επίσης, οι αξιολογήσεις των DekaBank Deutsche Girozentrale και DZ Bank AG Deutsche Zentral-Genossenschaftsb υποβαθμίστηκαν στο Α1 με σταθερό outlook.

Οι αξιλογήσεις των Landesbank Baden-Wuerttemberg και Norddeutsche Landesbank GZ υποβαθμίστηκαν σε Α3 με σταθερές προοπτικές.

Ακόμη, η Moody’s υποβάθμισε τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις αρκετών θυγατρικών αυτών των τραπεζών μέχρι και τρεις βαθμίδες ενώ υποβάθμισε και τις αξιολογήσεις μιας γερμανικής θυγατρικής ενός ξένου ομίλου.

Ο οίκος επισημαίνει ότι αυτές οι τράπεζες είναι εκτεθειμένες σε ενδεχόμενη επιδείνωση του λειτουργικού περιβάλλοντος στην Ευρώπη, υπογραμμίζει ωστόσο ότι οι αξιολογήσεις των γερμανικών τραπεζών έχουν υποχωρήσει λιγότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες εξαιτίας του ευνοϊκού λειτουργικού περιβάλλοντος στην αγορά της Γερμανίας.

Εξάλλου, η Moody’s υποβάθμισε την αξιολόγηση τριών αυστριακών τραπεζών, επίσης λόγω του αυξημένου ρίσκου από την κρίση κρατικού χρέους αλλά και λόγω της «τρωτής» τους θέσης ενάντια στις αντίξοες λειτουργικές συνθήκες σε κάποιες από τις βασικές αγορές στις οποίες δραστηριοποιούνται στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook