Η Κριστίνα Φερνάντεθ, πρόεδρος της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι, σύντομα, οι καταθέσεις της σε δολάρια θα αντικατασταθούν με το εθνικό νόμισμα της χώρας της σε πέσος.

Η Φερνάντεθ, μάλιστα, προέτρεψε και άλλους αξιωματούχους της χώρας της να προβούν σε παρόμοια κίνηση, διότι, καθώς είπε η ίδια, «ένας λογαριασμός σε πέσος θα είναι πιο κερδοφόρος».

Το πρόβλημα της Αργεντινής παραμένει το υψηλό ποσοστό πληθωρισμού που επισήμως αγγίζει το 9.8%, αλλά ανεπίσημα στοιχεία τον παρουσιάζουν στο 25%. Αυτό σημαίνει πως, πολλοί Αργεντινοί αντιμετωπίζουν το αμερικανικό δολάριο ως πιο ασφαλή επιλογή για το νόμισμα στο οποίο θα διατηρούνται οι καταθέσεις τους.

 Πρόσφατα, σε μία προσπάθεια διασφάλισης της ισχύος του εθνικού της νομίσματος, η Αργεντινή επέβαλε ακόμα σκληρότερους ελέγχους σε πολίτες της που θέλουν να αγοράσουν δολάρια, γεγονός το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Πειστήρια για το πώς αγόρασαν ξένα νομίσματα πρέπει να παρουσιάζουν ακόμα και όσοι, απλώς, επιθυμούν ή σκοπεύον να ταξιδέψουν εκτός συνόρων, επίσης αναφέροντας το πού και για ποιο λόγο θα ταξιδέψουν, αναφέρει το BBC.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook