Ένα ακόμη βήμα για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων της Κρήτης μέσα από την αξιοποίηση της τοπικής παραγωγής, σημειώθηκε χθες βράδυ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπου πραγματοποιήθηκε το 2ο Παγκρήτιο Forum προώθησης Κρητικών Προϊόντων.
 Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε αναλυτικά η ηλεκτρονική πλατφόρμα που ενεργοποιήθηκε με πρωτοβουλία και των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης, μέσω της οποίας θα γίνονται αγοραπωλησίες Κρητικών φρέσκων ή μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων.
 Η ειδική πλατφόρμα βρίσκεται στη διεύθυνση www.biz2crete.gr και παρέχει ΔΩΡΕΑΝ τη δυνατότητα σε παραγωγούς και εκπροσώπους επιχειρήσεων τυποποίησης Κρητικών προϊόντων αφενός και σε ιδιοκτήτες Ξενοδοχείων, ταβερνών, εστιατορίων και σούπερ μάρκετ αφετέρου, να πωλούν και ν’ αγοράζουν αντίστοιχα, με ηλεκτρονικό τρόπο κρητικά προϊόντα. 
Κατά την εκδήλωση κατατέθηκαν από τους συμμετέχοντες προτάσεις για την καλύτερη διασύνδεση παραγωγής και κατανάλωσης στην Κρήτη αλλά και την ευκολότερη χρήση της πλατφόρμας.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης καθώς επίσης ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ κ. Αλέκος Στεφανάκης, η Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κα. Αγγελική Σχοιναράκη και ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Μιχάλης Περισυνάκης.
 Κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης τόνισε ότι τα τοπικά προϊόντα είναι απαράμιλλης ποιότητας και πρέπει να υποστηριχθούν από τις τοπικές επιχειρήσεις ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστά και στους ξένους επισκέπτες αλλά και στους κατοίκους της Κρήτης. 
«Πρέπει να ξεπεράσουμε τα όποια εμπόδια υπάρχουν μεταξύ μας και να δημιουργήσουμε επαγγελματική πίστη. 
Ο τόπος μας έχει δυνατότητες και εμείς έχουμε την ευθύνη να τις αξιοποιήσουμε» τόνισε ο κ.Αλιφιεράκης.
 Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Γιάννης Μαργαρώνης τόνισε ότι χρειάζεται συντονισμός δράσεων και τα Επιμελητήρια μπορούν και πρέπει να παίξουν πρωταρχικό ρόλο σε αυτό και επεσήμανε «προτρέπουμε όλους τους επιχειρηματίες να συνεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα διεξαγωγής χονδρικού εμπορίου (Β2Β) για να μπορούν να πουλούν ή να αγοράζουν προϊόντα.»
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου κ. Γιώργος Γιακουμάκης σημείωσε ότι «η Κρήτη έχει τη δική της δυναμική και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να πρωτοπορήσει και να διανύσει περισσότερα βήματα στην επίτευξη της ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης, που δεν θα στηρίζεται μόνο στη βαριά βιομηχανία της, τον τουρισμό, αλλά και στους άλλους τομείς της οικονομίας.»
Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Μανώλης Παπαδάκης υπογράμμισε ότι «η στροφή προς τα κρητικά προϊόντα είναι αυτονόητα συμφέρουσα για όλους μας. Κοινός στόχος των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης είναι ν’ αναδείξουμε τα πλεονεκτήματά τους και να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό ρεύμα αυτοκατανάλωσής τους στην τοπική αγορά». 
 Στην ανάγκη αποκατάστασης της τοπικής αξιακής αλυσίδας και ανάπτυξης στρατηγικής μέσα από την ανάληψη δράσεων για το κοινό συμφέρον αναφέρθηκε ο Διευθυντής του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. κ. Μιχάλης Καθαράκης.
Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των φορέων: Περιφέρεια Κρήτης, Επιμελητήριο Χανίων, Επιμελητήριο Ρεθύμνου, Επιμελητήριο Λασιθίου, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Παράρτημα Κρήτης, Παγκρήτιος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων, Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κρήτης, Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, Ανοιχτή Σύμπραξη Τουριστικής Ανάπτυξης, Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook