Αίτημα για οικονομική βοήθεια αναμένεται να υποβάλει η Ισπανία εντός του Σαββατοκύριακου, την ώρα που η Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να αναλάβει δράση για την προστασία της ευρωζώνης, μετά τη δραματική υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch.

Το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές από την ΕΕ και μία γερμανική, υποστηρίζει ότι το ισπανικό αίτημα θα υποβληθεί, πιθανότατα, έπειτα από τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης το Σάββατο, ενώ θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση από το Eurogroup.

Η ανακοίνωση αναμένεται το απόγευμα του Σαββάτου, δηλώνει αξιωματούχος της ΕΕ, μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας. Από την πλευρά της Ισπανίας δεν υπήρχε άμεσα επίσημη τοποθέτηση επί του ρεπορτάζ του Reuters.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος δηλώνει ότι η ευρωζώνη έχει πλέον δημιουργήσει τα κατάλληλα εργαλεία για την προστασία της (δηλαδή τους μηχανισμούς EFSF και ESM) και πως η Γερμανία είναι απολύτως έτοιμη να τα χρησιμοποιήσει, όταν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook