Από το πρωί λειτουργούν τα περίπτερα των οργανώσεων, ενώ θα ακολουθήσει η καθιερωμένη πορεία μπροστά στη Βουλή και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με συναυλία στην Κλαυθμώνος το βράδυ.

Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας στην πρωτεύουσα περιλαμβάνει μουσικές από DJs από νωρίς το μεσημέρι, καθώς και διάφορες εκδηλώσεις και παιχνίδια κατά της ομοφοβίας.

Θα ακολουθήσουν στις 17.00 ομιλίες των διοργανωτών και στις 17.45 θα ξεκινήσει η παρέλαση, παρουσία της MÄNNER-MINNE, της Γκέι Χορωδίας του Βερολίνου.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς την Πλατεία Συντάγματος και το πέρασμα μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα γίνει ξανά η Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα ξεκινήσει ανοιχτή συναυλία και πάρτι μέχρι αργά το βράδυ.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου, οι διοργανωτές αναφέρουν:

Η μέρα της LGBT γιορτής της ορατότητας και της πολυχρωμίας έρχεται το Σάββατο 9 Ιουνίου. Φέτος απαντάμε στην κρίση με το δικό μας τρόπο: Αγάπα με, είναι δωρεάν. Με το σύνθημά μας τονίζουμε την ανάγκη των LGBT ατόμων για απόλυτη αποδοχή και σεβασμό, τόσο στο θεσμικό όσο και στο διαπροσωπικό επίπεδο. Τονίζουμε ότι η αγάπη συνδέει τις κοινωνίες και το μίσος τις αποσαθρώνει.

Σε περιόδους κρίσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πάντα τα πρώτα θύματα. Σε αυτή τη διαπίστωση συνηγορεί η άνοδος ενός κόμματος που βασίζεται στο μίσος εναντίον άλλων, όπως κι η πρωτοφανής πολλαπλή παραβίαση δικαιωμάτων από κυβερνητικούς φορείς στην υπόθεση με τις εκδιδόμενες γυναίκες.

Σε αυτά τα τελευταία δύο χρόνια της κρίσης, στάσιμη έμεινε και κάθε προσπάθεια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρά την προεκλογική του δέσμευση, για την προώθηση του συμφώνου συμβίωσης. Τη σιωπή επέλεξαν και τα άλλα τρία κόμματα στη Βουλή που έχουν φερθεί να στηρίζουν θεωρητικά αιτήματά μας κατά το παρελθόν (Σύριζα, Δημοκρατική Συμμαχία, Δημοκρατική Αριστερά).

Η δυναμική των δικαιωμάτων συνεχίζει όμως. Σε αυτή την πορεία προς την ισότητα, το Athens Pride έρχεται να συμβάλει μέσα από την πολύχρωμη κι ειρηνική πορεία του και την ολοήμερη γιορτή στην πλατεία Κλαυθμώνος.

e-go.gr