Με το τελευταίο της σχέδιο, η εταιρεία Icon 4x4 του σχεδιαστή Jonathan Ward διαφοροποιείται από κάθε άλλη που δραστηριοποιείται στο χώρο της αυτοκίνησης, που επανασχεδιάζει αυτοκίνητα του παρελθόντος ώστε να ταιριάζουν με τα μοντέρνα δεδομένα.

Ο λόγος για αυτό είναι απλός: Αντί να προχωρήσουν στον επανασχεδιασμό κάποιου προϋπάρχοντος μοντέλου, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα όχημα που ποτέ δεν υπήρξε, αν και θα μπορούσε, φέρνοντας σε επαφή το παρελθόν με το παρόν και μέλλον.

Το αυτοκίνητο που θα «αναδημιουργήσουν» είναι η Aston Martin DB4 GT του ’60. Όχι οποιαδήποτε DB4 GT, αλλά τη DB4 GT Zagato!Ωστόσο, σε αντίθεση με το αρχικό σχέδιο, στόχος της εταιρείας, είναι να κατασκευάσει μια ανοιχτή, χωρίς οροφή, Aston Martin. «Σύμμαχος» στο πρότζεκτ αυτό, θα είναι ο Ercole Spada, υπεύθυνος σχεδιασμού της Aston Martin την εποχή εκείνη.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον γίνεται το όλο σχέδιο από το γεγονός ότι στη DB4 GT Zagato Volante θα χρησιμοποιούνται μοντέρνα μηχανικά μέρη. Σε αυτά περιλαμβάνεται ο AM V12 που κανονικά τοποθετείται στη V12 Vantage.

newsbeast.gr