Στα λευκά ξύπνησε σήμερα ολόκληρη η Αττική, καθώς ο δυνατός αέρας έχει σταματήσει από χθες το βράδυ και τα πάντα έχει καλύψει ένα λευκό στρώμα χιονιού.

Στη διάρκεια της νύχτας έριχνε χιόνι ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους της Αθήνας, κυρίως στα βόρεια προάστια, καθώς λόγω του παγετού και του χιονιού οι δρόμοι είναι ιδιαίτερα ολισθηροί.

Αυτήν την ώρα οι δρόμοι που παραμένουν κλειστοί λόγω του χιονιού είναι:

Η λεωφόρος Πάρνηθος έχει κλείσει από το τελεφερίκ

Η λεωφόρος Πεντέλης προς Νέα Μάκρη από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Η Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή προς Υμηττού

Η Πρωτοπαπαδάκη στο Γαλάτσι προς το Αττικό Άλσος

Η λεωφόρος Διονύσου στην Άνοιξη

Η λεωφόρος Φυλής από Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια

Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται στην παλιά εθνική Ελευσίνας-Θηβών, από το 4ο χιλιόμετρο

Ο καιρός τις επόμενες ώρες

Στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά τοπικά θα σχηματιστεί ισχυρός παγετός. Στις υπόλοιπες περιοχές θα χιονίσει και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι, τοπικά 9 μποφόρ.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις και κατά διαστήματα θα χιονίσει κυρίως στα βόρεια. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-7 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2–5 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί παγετός το πρωί και τη νύχτα.

Γενικά, ηλιοφάνεια θα σημειωθεί στη Θεσσαλονίκη και μόνο πρόσκαιρα θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4–5 και τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί -3–5 βαθμούς Κελσίου. Παγετός το πρωί και τη νύχτα.

Στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις. Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά θα υπάρχει ισχυρός παγετός.

Στην Ηπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι- βορειοανατολικοί 4–5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, που όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3–10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι 3–4 βαθμούς χαμηλότερη. Ισχυρός παγετός.

Στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις. Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο. Γρήγορα ο καιρός στα δυτικά των περιοχών αυτών θα βελτιωθεί και μέχρι το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στην Ανατολική Εύβοια και τις Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5-7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5–6 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες θα σημειωθούν νεφώσεις και θα χιονίσει κυρίως στα ορεινά. Νωρίς το πρωί τα φαινόμενα στη Βόρεια Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά όμως βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7-8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-9 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο στα νότια πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 7-8 Μποφόρ και τοπικά 9 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-10 βαθμούς Κελσίου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook