Εκδήλωση μνήμης για τους τοπικούς ήρωες, που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής την 1η Ιουνίου 1942, πραγματοποίησαν ο Δήμος Φαιστού και η Δημοτική Κοινότητα Μοιρών την Κυριακή 10 Ιουνίου στις Μοίρες.

Στις εκδηλώσεις, έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μοιρών, Πρόεδροι Οργανισμών, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Δημοτικής Κοινότητας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και πλήθος κόσμου.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν νωρίς το πρωί της Κυριακής με όρθρο και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριου. Στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία για τους πεσόντες από τον εκπαιδευτικό κ. Γιώργο Πετρουλάκη.

Τρισάγιο εψάλει μετά την πρωινή λειτουργία στο Κοιμητήριο των Μοιρών, όπου πραγματοποιήθηκε επίσης και προσκλητήριο νεκρών. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, πριν την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, με την οποία και ολοκληρώθηκε η τελετή.