Μνήμες 2004 ξυπνούν σήμερα για την Εθνική μας ομάδα που αντιμετωπίζει την Τσεχία στο πλαίσια του EURO. Το παιχνίδι είναι το πλέον κομβικό για την Ελλάδα, αφού με ενδεχόμενη νίκη θα βρεθεί αγκαλιά με την πρόκριση.

Ο Σάντος καλείται να λύσει σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει, ιδιαίτερα στην άμυνα, ενώ από την άλλη πλευρά οι Τσέχοι, έχουν άλλου είδους θέματα, αφού το κλίμα στην ομάδα δεν είναι το καλύτερο δυνατό, ειδικά μετά την συντριβή από την Ρωσία. 

Σε ό,τι αφορά στην σύνθεση της 11άδας, ο Φερνάντο Σάντος δεν αποκάλυψε τα πλάνα του κατά τη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης, στο γήπεδο του Βρότσλαβ.

Εκτός σοβαρού απρόοπτου, ο Πορτογάλος τεχνικός θα ξεκινήσει τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια.

Τη θέση του αριστερού μπακ θα καλύψει ο Χοσέ Χολέμπας, ενώ την αντίστοιχη του δεξιού ο Βασίλης Τοροσίδης.

Ανάμεσα τους θα παίξουν οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Κώστας Κατσουράνης, τη θέση του οποίου θα καλύψει στα χαφ ο Γρηγόρης Μάκος.

Μπροστά του, σε ρόλο εσωτερικών μέσων, θα παίξουν, εκτός σοβαρού απρόοπτου οι Γιάννης Μανιάτης και Γιώργος Καραγκούνης. η τριάδα της επίθεσης αποτελεί «σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες, καθώς οι: Κώστας Φορτούνης, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Γιώργος Σαμαράς και Φάνης Γκέκας διεκδικούν τις τρεις θέσεις.

Το σενάριο που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες πάντως είναι να παίξει ο Φορτούνης στην αριστερή πλευρά, ο Σαλπιγγίδης στη δεξιά και ο Σαμαράς στην κορυφή, όπως δηλαδή τελείωσε το παιχνίδι με την Πολωνία.

Από την άλλη πλευρά, η Τσεχία θα παραταχθεί σε διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Τσεχ. Στην αριστερή πλευρά της άμυνας θα βρίσκεται Λίμπερσκι και στην αντίστοιχη δεξιά ο Σελασιέ.

Το αμυντικό κεντρικό δίδυμο θ’ αποτελέσουν οι: Κάντλετς και Σίβοκ. Μπροστά τους, σε ρόλο αμυντικών χαφ, θα παίξουν οι: Γίρατσεκ και Χούμπσμαν. Στη δεξιά πλευρά της επίθεσης θα παίξει ο Πλασίλ και στην αντίστοιχη αριστερή ο Πίλαρ.

Ανάμεσά τους, σε ρόλο «δεκαριού» θα βρίσκεται ο Ροζίτσκι, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Μπάρος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook