Ικανοποιημένοι δηλώνουν πολίτες, φορείς και θεσμικοί παράγοντες της Ιεράπετρας, μετά την απόφαση να ακυρωθεί ο νέος Οργανισμός λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει και σε ανακοίνωση του, επί του θέματος, ο Δήμος Ιεράπετρας, η οργανωμένη διεκδίκηση και η συστράτευση για το κοινό καλό, είχε τελικά αποτέλεσμα.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ιεράπετρας:

"Η προσπάθεια επικοινωνίας που είχε ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή με τον υπηρεσιακό Υπουργό Υγείας κ. Χρήστο Κίττα για την ακύρωση του απαράδεκτου νέου Οργανισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, τελικά στέφθηκε με επιτυχία.

Η έγκαιρη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής, η αγωνιστικότητα και η πίεση που άσκησαν οι πολίτες και οι φορείς της Ιεράπετρας αλλά και η ενεργή συμμετοχή των θεσμικών παραγόντων (Μιχάλης Καρχιμάκης, Αλέξανδρος Μαυρικάκης και Μάνος Μαρκόπουλος) που συνεργάστηκαν για την ακύρωση της απόφασης, απέδειξε πως η οργανωμένη διεκδίκηση και η συστράτευση για το κοινό καλό, οδηγεί σε αποτελέσματα.

Η δέσμευση που είχε αναλάβει ο Υπουργός τηρήθηκε – ουσιαστικά με καθυστέρηση μίας μέρας - και η προσπάθεια όλων είχε αίσια κατάληξη με αποτέλεσμα να υπογραφεί από τους τρείς συναρμόδιους υπουργούς η απόφαση ανάκλησης του νέου Οργανισμού.

Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όμως όλοι είναι πως και μετά τις εκλογές θα πρέπει να υπάρχει εγρήγορση έτσι ώστε να μην υπάρξουν νέες αποφάσεις ή παρεμβάσεις που θα υποβαθμίζουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας και θα θέτουν σε κίνδυνο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. "