Ένα ακόμη έργο πνοής για το Μαλεβίζι, ο βιολογικός σταθμός Καλεσίων, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. 

Δέκα μεγάλες τεχνικές εταιρείες έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό για την κατασκευή του έργου «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων με αντλιοστάσια στην Τ.Κ. Καλεσών του δήμου Μαλεβιζίου», με την εταιρεία ΗΛΙΑΣ ΑΕ να αναδεικνύεται προσωρινός μειοδότης με ποσοστό έκπτωσης 50,4%. 

Το έργο, προϋπολογισμού 3,6 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ενώ ο χρόνος υλοποίησής τους είναι 19 μήνες από την ημερομηνία εγκατάστασης του εργολάβου.

Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, δηλώνει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την περιφέρεια Κρήτης για την άψογη συνεργασία και σε αυτό το έργο, ενώ παράλληλα συγχαίρει τα στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α. Μαλεβιζίου για τον άψογο τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την όλη διαδικασία. 

«Ο βιολογικός σταθμός των Καλεσίων, είναι ένα εξαιρετικά σπουδαίο έργο που μπαίνει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης. Μέσω αυτού, τα Άνω και Κάτω Καλέσα αναβαθμίζονται ουσιαστικά, λειτουργικά και περιβαλλοντικά, ενώ αποκτούν μια απαραίτητη αναπτυξιακή υποδομή, υψηλού επιπέδου. 

Η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου προτίθεται να παρακολουθήσει από κοντά όλα τα στάδια της εκτέλεσης του έργου, με στόχο να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν στους κατοίκους».