Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σήμερα – Τετάρτη από επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφος στα ημιαυτόνομα εδάφη των φυλών στο Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, σύμφωνα με πηγές των αρχών ασφαλείας.

Στόχος της επίθεσης ήταν ένα όχημα κοντά στην πόλη Μιρανσάχ, πρωτεύουσα της επαρχίας του Βορείου Ουαζιριστάν, που χρησιμοποιούν ως ορμητήριο ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Μία από τις πηγές είπε πως εναντίον του οχήματος, το οποίο εικάζεται πως μετέφερε αντάρτες, εκτοξεύθηκαν δύο πύραυλοι και «τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση».

«Η ταυτότητα όσων σκοτώθηκαν δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη», ανέφερε η ίδια πηγή που δεν θέλησε να κατονομασθεί. Την επίθεση επιβεβαίωσε και έτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας στην Πεσάβαρ.

Οι επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΠΑ στην περιοχή έχει ως αποτέλεσμα να εξουδετερωθούν πολλοί ισλαμιστές εξτρεμιστές, μεταξύ αυτών και ο Αμπού Γιαχία αλ Λίμπι, σημαντικό ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook