Μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων τακτοποίησης των αυθαιρέτων.

Την απόφαση αυτή έλαβε η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ μετά από κύκλο συναντήσεων συνεργασίας με τη διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) το οποίο πρότεινε, μεταξύ άλλων, την παράταση «για προφανείς κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους, που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, για λόγους που υπαγορεύονται από το δημόσιο συμφέρον, αλλά και λόγω προβλημάτων που αφορούν σε δυσλειτουργίες της διοίκησης».

Η απόφαση έχει ήδη υπογραφεί σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γρηγόρη Τσάλτα, και από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, καθώς με τη συγκεκριμένη απόφαση «δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού» και έχει σταλεί προς δημοσίευσή σε φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Τέλος, σημειώνεται ότι με απόφαση του υπουργού ΠΕΚΑ και μετά από εισήγηση του Πράσινου Ταμείου, μελετάται ο τρόπος για την απλοποίηση της διαδικασίας επιστροφής χρημάτων στους πολίτες, σε περιπτώσεις λαθών σε αιτήσεις για ρύθμιση αυθαιρέτων.

Η ανταπόκριση των πολιτών στη διαδικασία συνεχίζεται, έστω και με περιορισμένο πλέον ρυθμό.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΤΕΕ, μέχρι τις 6 Ιουνίου είχαν υποβληθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα πάνω από 362.000 δηλώσεις, ενώ τα έσοδα πλησιάζουν τα 550 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook