Καθ’ όλα έτοιμος είναι  ο Δήμος Χανίων για την εκλογική διαδικασία και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων  που πιθανόν  προκύψουν  εν΄ όψει των προσεχών  βουλευτικών   εκλογών της 17ης Ιουνίου επεσήμανε σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος , Νίκος Ξυνίδης και ενημέρωσε ότι τα εκλογικά τμήματα είναι 144 , εκ των οποίων 2 ειδικά και 2 ετεροδημοτών .

Οι ετεροδημότες θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας και με τους ίδιους εκλογικούς καταλόγους , όπως και στις προηγούμενες εκλογές.

Τα  εκλογικά τμήματα  όπως τόνισε ο κος Ξυνίδης  θα παραμείνουν τα ίδια όπως και στις  εκλογές της 6ης Μαϊου καθώς και τα  καταστήματα ψηφοφορίας εκτός από δέκα εκλογικά τμήματα της Χαλέπας , Δημοτικής ενότητας Χανίων  .

Συγκεκριμένα από το 255 έως και το 264 εκλογικό  τμήμα , οι εκλογείς των παραπάνω τμημάτων θα ψηφίσουν στο 13ο Δημοτικό Σχολείο , οδός Πρεβελάκη , περιοχή Αμπεριά , αντί του 6ου Γυμνασίου (πρώην 8ο γυμνασιου) οδός Μουντάκη, περιοχή Αμπεριας καθώς το 6ο Γυμνάσιο Χανίων χρησιμοποιείται ως βαθμολογικό κέντρο για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2012 .

Ο κος Ξυνίδης σημείωσε ακόμη ότι οι εκλογείς θα επιλέξουν το ψηφοδέλτιο που επιθυμούν χωρίς σταυρό προτίμησης με βάση το σύστημα της λίστας ενώ οι  δικαστικοί αντιπρόσωποι θα μπορούν να παραλάβουν το εκλογικό υλικό από το Δημο Χανίων και αύριο  Σάββατο 16/6/2012 από  τις 8 .00 π.μ. έως τις  11.00 π.μ.

Τέλος  τα Κ.Ε.Π.  την ημέρα των εκλογών θα παραμείνουν κλειστά .