Σε 1.830 ανέρχονται οι θέσεις «κοινωφελούς εργασίας», σε Ηράκλειο και Λασίθι, σύμφωνα με τις προκηρύξεις, που έχουν δημοσιοποιηθεί και αφορούν στις Περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Κρήτης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση της πράξης :

«Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης σε Τοπικό Επίπεδο Μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Κρήτης» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ».

Ο διατιθέμενος προϋπολογισμός του Προγράμματος για τους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου ανέρχεται στο ποσόν των: 5.939.062 ευρώ.

Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος, καταβάλλεται στους εργαζόμενους ποσό 625,00€ τον μήνα για εργασία 25 ημερών, δηλαδή 25,00 € για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης διάρκειας πέντε (5) μήνες, καθώς και πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών τους εισφορών.


Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου(1455 θέσεις)

Για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου (Αιρετή Περιφέρεια), η προκήρυξη αφορά 40 θέσεις, ενώ οι θέσεις για τους Δήμους, κατανέμονται ως εξής: Ηρακλείου (590), Μαλεβιζίου (125), Χερσονήσου (115), Μινώα- Πεδιάδας (130), Βιάννου (46), Φαιστού (122), Γόρτυνας (100), Αρχανών -Αστερουσίων (90). Επίσης για το Ηράκλειο, έχουν προκηρυχτεί θέσεις σε: ΤΕΙ Κρήτης (10), Βενιζέλειο- Πανάνειο Νοσοκομείο (10), ΠΑΓΝΗ (17), ΖΕΥΞΙΣ (15), Πανεπιστήμιο Κρήτης (25), ΟΛΗ ΑΕ (20) .Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου(375 θέσεις)

Για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου (Αιρετή Περιφέρεια) έχουν προκηρυχτεί 20 θέσεις εργασίας, ενώ οι θέσεις για τους Δήμους κατανέμονται ως εξής: Αγίου Νικολάου (78), Σητείας (100), Ιεράπετρας (94), Οροπεδίου Λασιθίου(70).

Επίσης για το Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας έχουν προκηρυχτεί 13 θέσεις.

Τα αντίστοιχα προγράμματα στο Ρέθυμνο βρίσκονται στη φάση της σύναψης των συμβάσεων για τους εργαζόμενους, ενώ για τα Χανιά εκκρεμεί η σχετική προκήρυξη και αναμένεται να βγει στον αέρα μετά τις εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποστολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών ξεκινά αύριο Σάββατο 16 Ιουνίου, ολοκληρώνεται στις 25 Ιουνίου και γίνεται αποκλειστικά ταχυδρομικώς μέσω των ΕΛ-ΤΑ.

 Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν από τους υποψήφιους εργαζόμενους, η βαθμολόγηση, τα κριτήρια επιλογής, το χρονικό διάστημα απασχόλησης, οι απαιτούμενες δεξιότητες / προσόντα των εργαζομένων, ο τόπος και ο καταληκτικός χρόνος υποβολής αιτήσεων βρίσκονται αναρτημένα στις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ της επίσημης ιστοσελίδας της Περιφέρειας Κρήτης www.crete.gov.gr