Λύθηκε το μυστήριο με την ιστορία του νεαρού αγοριού που εμφανίστηκε πριν εννέα μήνες στο Βερολίνο λέγοντας ότι ζούσε τα τελευταία πέντε χρόνια με τον πατέρα του στο δάσος. Το «αγόρι του δάσους», όπως τον αποκαλούσαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τελικώς αναγνωρίστηκε μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του από την αστυνομία που ερευνούσε επί μήνες μάταια την υπόθεση. Είναι ο 20χρονος Ρόμπιν από την Ολλανδία και όχι ο «Ρέι» όπως δήλωνε στις Αρχές, υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει ούτε το επίθετο, ούτε τον τόπο καταγωγής του.

Ο Ρόμπιν κατάγεται από την ολλανδική πόλη Χένγκελο και η μητριά του τον αναγνώρισε βλέποντας τη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα και έκανε το γύρο του κόσμου, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας στην εφημερίδα Die Welt.

Ένας φίλος του τον αναγνώρισε επίσης, λέγοντας στην ολλανδική τηλεόραση πως ο Ρόμπιν αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα και αυτός ήταν ένας τρόπος για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα.

Ο νεαρός εμφανίστηκε πριν πολλούς μήνες στο δημαρχείο του Βερολίνου με έναν υπνόσακο και μία σκηνή, υποστηρίζοντας ότι επί πέντε χρόνια ζούσε με τον πατέρα του στο δάσος, χρησιμοποιούσαν για χρόνια χάρτες και πυξίδες και διανυκτέρευαν σε σκηνές ή σπηλιές.

Είχε δηλώσει στις Αρχές ότι ο πατέρας του τον φώναζε «Ρέι» και γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου του 1994, αλλά υποστήριζε ότι δεν γνώριζε το επίθετό του και από πού κατάγεται.

Κατά τη μαρτυρία του, η μητέρα του, Ντορίν, πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα όταν εκείνος ήταν 12 ετών και έκτοτε ζούσε με τον πατέρα του, Ράιαν, στο δάσος. Σύμφωνα πάντα με όσα δήλωνε, ο πατέρας του πέθανε τον Αύγουστο το 2011, τον έθαψε στο δάσος και μετά περπάτησε πέντε ημέρες βόρεια πριν φθάσει στο Βερολίνο και εμφανιστεί στο δημαρχείο.

Οι ερευνητές της αστυνομίας δεν κατέστη δυνατό όλο αυτό το διάστημα να εξακριβώσουν κάποιο θανάσιμο αυτοκινητικό δυστύχημα που να ταιριάζει με την ιστορία του νεαρού, ούτε και μπόρεσαν να εντοπίσουν τη σορό του πατέρα, με αποτέλεσμα να εγείρονται σοβαρές αμφιβολίες για τα όσα δηλώνει ο «Ρέι».

Ο νεαρός αρνούνταν να δοθεί στη δημοσιότητα η φωτογραφία του, όπως αναφέρει το γερμανικό Spiegel, όμως όταν τελικά οι Αρχές προχώρησαν στη δημοσιοποίηση στις αρχές της εβδομάδας χρειάστηκε ελάχιστος χρόνος για να αναγνωριστεί από συγγενείς του στην Ολλανδία.

Εάν αποδειχθεί ότι εσκεμμένα επινόησε την ιστορία, θα υπάρξουν συνέπειες για τον 20χρονο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας. «Δεν είναι πλέον αστείο» ανέφερε.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), η τελευταία φορά που είχε δει κάποιος τον Ρόμπιν ήταν στις 2 Σεπτεμβρίου του 2011 στο Χένγκελο πριν φύγει για ταξίδι στο Βερολίνο με έναν φίλο του -μόλις λίγες ημέρες πριν εμφανιστεί στο δημαρχείο της γερμανικής πρωτεύουσας ως «αγόρι του δάσους».

«Είμαι σίγουρος ότι είναι ο Ρόμπιν» είπε ένας φίλος του από το σχολείο μιλώντας σε ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο προσθέτοντας ότι «είχε προσωπικά προβλήματα και αυτός ήταν ο τρόπος του για να ξεκινήσει μία νέα ζωή».

Κατά την παραμονή του στη Γερμανία ο 20χρονος τέθηκε υπό τη μέριμνα κοινωνικών υπηρεσιών.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook