Σοβαρά προβλήματα στην παροχή των πρώτων βοηθειών διαπιστώνονται στην περιοχή των Χανίων εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στα Κέντρα Υγείας του νομού

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτή είναι να δημιουργείται θέμα  στην αντιμετώπιση  επειγόντων περιστατικών παροχής πρώτων βοηθειών, τα οποία παρουσιάζονται σε μια ιδιαίτερη περίοδο όπως η τουριστική όπου οι ανάγκες λόγω των επισκεπτών είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
Σημειώνεται μάλιστα πως αυτή η πίεση μεταφέρεται και στο ΕΚΑΒ που με δεδομένες τις συγκεκριμένες ελλειψεις καλείται να φέρει σε πέρας αποστολή δυσανάλογη των δυνατότητων του, αφού και εδω είναι γνωστές οι ελλειψεις σε προσωπικό.

Χαρακτηριστικό, και ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το προστατικό που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα στην Ποταμίδα της Κισάμου.

Ειδικότερα, 7χρονο κοριτσάκι είχε ατύχημα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά , αλλά να είναι απαραίτητη η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων.

Εξαιτίας όμως των παραπάνω ελλείψεων, ασθενοφόρο δεν ήταν δυνατόν να μεταβεί άμεσα στην περιοχή, με αποτέλεσμα η μεταφορά του κοριτσιού να πραγματοποιηθεί από περιπολικό της αστυνομίας, από το οικείο Α.Τ. που προσφέρθηκε εθελοντικά.

Το όλο θέμα πάντως είναι σε γνώση των αρμοδίων που παρόλα αυτά δεν το έχουν αντιμετωπίσει  επικαλούμενοι την έλλειψη χρημάτων με αποτέλεσμα ο τομέας Χανίων του ΕΚΑΒ να λειτουργεί στα όρια, με οτι αυτό συνεπάγεται...