Η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε μια φιλόδοξη πρωτοβουλία, ύψους 3 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας, με στόχο να βοηθήσει τις φτωχότερες χώρες να προσαρμοστούν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Το Ταμείο Κλιματικής Δικαιοσύνης, που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη στο Εδιμβούργο, θα χρηματοδοτήσει τα επόμενα τρία χρόνια μεγάλα έργα για το νερό στο Μαλάουι, τη Ρουάντα, την Τανζανία και τη Ζάμπια.

Το σχέδιο, που προβλέπει την αποστολή περαιτέρω χρηματοδοτικής βοήθειας πέραν της προβλεπόμενης, ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό της Σκωτίας, Alex Salmond, και την πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, Mary Robinson.

Και οι δυο τους ζήτησαν από τις πλούσιες χώρες να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων, υποστηρίζοντας ότι ο αναπτυσσόμενος κόσμος ζει με τον κίνδυνο των πλημμυρών, της ξηρασίας και άλλων φυσικών καταστροφών, παρά το γεγονός ότι φέρει μικρή ευθύνη για την κλιματική αλλαγή.

«Η μεγαλύτερη αδικία της κλιματικής αλλαγής είναι ότι πλήττει περισσότερο αυτούς φέρουν τη μικρότερη ευθύνη για το πρόβλημα, δηλαδή τους φτωχότερους και τους πιο ευάλωτους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Alex Salmond.

econews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook