Το δίκτυο ανταλλαγών Χανίων & η κατάληψη Rossa Nera  συνδιοργανώνουν προβολή της ταινίας  \”GOLFLAND\” την Tετάρτη στις 21:00 στον λόφο Καστέλι

Η προβολή θα γίνει στο προαύλιο της κατάληψης Rosa Nera.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων, στα πλαίσια των προβολών ταινιών με κοινωνικό περιεχόμενο που πραγματοποιεί, και η κατάληψη της Rosa Nera που διοργανώνει κάθε Τετάρτη \”Θερινό Σινεμά\”, αλλά ειδικότερα αυτή την Τετάρτη με αυτή την εκδήλωση ξεκινά τον εορτασμό για τα όγδοα γεννέθλια της κατάληψης του κτηρίου της παλιάς 5ης Μεραρχίας (οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν ως την Κυριακή).

Περίληψη του ντοκιμαντέρ:

Η δημιουργία τουριστικών συγκροτημάτων γκολφ παρουσιάζεται συνήθως ως από μηχανής θεός για την τουριστική ανάπτυξη και τη δημιουργία πλήθους θέσεων εργασίας στις περιοχές που επιχειρείται. Είναι όμως έτσι; Το Golfland? εξετάζει τις προσπάθειες αναβάθμισης του τουρισμού μέσα από ποικίλες επενδυτικές προσπάθειες δημιουργίας γηπέδων γκολφ, ξενοδοχείων και παραθεριστικών κατοικιών, τις αντιδράσεις πολιτών και (οικολογικών και άλλων) οργανώσεων, τις θέσεις των επιστημόνων αλλά και τις προθέσεις της πολιτείας. Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ ταξίδεψαν σε 5 μέρη της Ελλάδας: Αταλάντη, Βόλος, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Χερσόνησος Κρήτης, Πύλος.

Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι προϊόν έρευνας της συγγραφέως και πρώην πανεπιστημιακού Νέλλης Ψαρρού, γνωστή μας στα Χανιά και από την ραδιοφωνική εκπομπή Μην Ψαρώνεις (Κρήτη fm 101,5. καθημερινά 1-2μμ) καθώς και όλων των συνεργατών, που συνεισέφεραν εθελοντικά την εργασία τους σε αυτή την προσπάθεια ανεξάρτητης ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών, και όχι μόνο. Κίνητρο γι\’ αυτή τη δουλειά υπήρξε η ενημέρωση του κόσμου πάνω σε ένα θέμα που ελάχιστα είναι γνωστό στους πολίτες, αλλά και η κρισιμότητα και επικαιρότητά του – ειδικά μετά τις πρόσφατες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις καθώς καταλήγει στο φλέγον ζήτημα της \”αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας\”.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο για ελεύθερη προβολή μέσω του διαδικτύου.

Περισσότερες πληροφορίες: www.golfland.gr, www.nellypsarrou.com

Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook