Δύο ημερίδες με θέμα "Πανεπιστήμιο Κρήτης και Αγορά Εργασίας : Οι φοιτητές μπροστά στο επαγγελματικό τους αύριο" διοργανώνει η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Πανεπιστημίου Κρήτης που υποστηρίζεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση (2007-2013) του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης και Χανιών.

Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στο Ρέθυμνο την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδρίων του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου και την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Οι ημερίδες απευθύνονται στον επιχειρηματικό κόσμο της Κρήτης καθώς και σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς που αποτελούν δυνητικά φορείς μελλοντικής επαγγελματικής σταδιοδρομίας των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στόχος των ημερίδων είναι να παρουσιαστεί το πρόγραμμα δράσεων της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Κρήτης σε ό,τι αφορά στην διασύνδεση Πανεπιστημίου και Επιχειρήσεων με στόχο την βέλτιστη αγορά εργασίας αλλά και την γενικότερη συνεργασία Πανεπιστημίου και Επιχειρήσεων στην προώθηση καινοτόμων ιδεών και προγραμμάτων που στοχεύουν στην ανάπτυξη και την βελτίωση της απασχόλησης. Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου και του επιχειρηματικού κόσμου με άξονα τα παραπάνω θέματα.

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι η κεντρική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Κρήτης που συντονίζει

•το Γραφείο Διασύνδεσης που έχει ως στόχο τον σχεδιασμό της σταδιοδρομίας των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά και στην άμεση και αποτελεσματική σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας,

•το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης που έχει ως στόχο την εξασφάλιση δυνατοτήτων πρακτικής εξάσκησης των φοιτητών στις επιχειρήσεις κατά την διάρκεια των σπουδών τους και

•την Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας που έχει ως στόχο την μύηση των φοιτητών στα μυστικά της επιχειρηματικότητας και στην αναζήτηση καινοτόμων ιδεών που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη.

Ιδρυματικός Υπεύθυνος της ΔΑΣΤΑ και του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών Μιχάλης Ταρουδάκης, ιδρυματικός υπεύθυνος του Γραφείου Διασύνδεσης είναι ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών Μηνάς Βλάσσης και ιδρυματικός υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών, Βαγγέλης Τζουβελέκας.

Το πρόγραμμα των ημερίδων θα ανακοινωθεί στις αμέσως προσεχείς ημέρες