Την προσοχή των λουόμενων στις ακτές του νομού Ρεθύμνου που έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλες για κολύμβηση, εφιστά η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Μαρίας Λιονή απαγορεύεται η κολύμβηση στα θαλάσσια νερά των ακτών που βρίσκονται κοντά σε αγκυροβόλια και μαρίνες, καθώς στις ακτές που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με αγωγούς λυμάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της αντιπεριφερειάρχη, δεν επιτρέπεται η κολύμβηση:

1) Στα λιμάνια, αγκυροβόλια πλοίων-μαρίνες Ρεθύμνου, Πανόρμου, Μπαλί, Αγίας Γαλήνης, Πλακιά.
2) Διακόσια μέτρα εκατέρωθεν εκβολής αγωγών λυμάτων των εξής περιοχών:

- οικισμού Αγίας Γαλήνης Δήμου Αγ. Βασιλείου,
- οικισμού Πλακιά Δήμου Αγ. Βασιλείου,
- οικισμού Μπαλί Δήμου Μυλοποτάμου,
- οικισμού Πανόρμου Δήμου Μυλοποτάμου,
- Δήμου Ρεθύμνου στη θέση «Μύτη Γρύντα» Ατσιποπούλου Δήμου Ρεθύμνου.

3) Διακόσια μέτρα εκατέρωθεν εκβολής εξόδου Βιολογικών Καθαρισμών.
4) Διακόσια μέτρα εκατέρωθεν εκβολής ποταμών.

Σημειώνεται ότι επιτρέπεται η κολύμβηση σε όλες τις ακτές που βρίσκονται στο Κρητικό και Λιβυκό Πέλαγος και δεν αναφέρονται στις παραπάνω απαγορευμένες περιοχές, ενώ στις περιοχές όπου απαγορεύεται η κολύμβηση θα πρέπει να τοποθετηθούν πινακίδες με την ένδειξη «Νερά ακατάλληλα για κολύμβηση», με τη φροντίδα των αρμόδιων φορέων (Ο.Τ.Α., Λιμενικών Ταμείων) και με την επίβλεψη των Λιμενικών Αρχών.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης θα διενεργεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα δειγματοληψίες και θα εκδίδει, εκ νέου Απόφαση Χαρακτηρισμού Ακτών Κολύμβησης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης