Υπερήλικας άνδρας έχασε σήμερα τη ζωή του στη Σόφια της Βουλγαρίας, πέντε μέρες αφότου δέχθηκε την επίθεση άγριων σκύλων. Τον άτυχο άνδρα, ηλικίας 89 ετών, που έπασχε από νοητική υστέρηση, είχαν βρει να κείτεται στο έδαφος περαστικοί, στο δημόσιο κήπο, «με τις σάρκες του δαγκωμένες μέχρι το κόκαλο» .

Υπενθυμίζεται ότι την 8η Απριλίου, πανεπιστημιακός συνταξιούχος καθηγητής που είχε δεχθεί στα τέλη Μαρτίου επίθεση από άγριους σκύλους, ενώ έκανε τον περίπατό του στην περιφερειακή λεωφόρο της Σόφιας, υπέκυψε στα πολλαπλά τραύματά του, στο σώμα και στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, «στη Βουλγαρία σήμερα ζουν χιλιάδες άγριοι σκύλοι» . Λόγω της οικονομικής κρίσης, πάρα πολλές οικογένειες εγκαταλείπει πια στον δρόμο τα οικόσιτα ζώα τους, συχνά μάλιστα μαζί με τα μικρά τους.

Αυτά «οργανώνονται» κατόπιν σε αγέλες, που επιτίθενται τόσο σε αυτοκίνητα όσο και στους περαστικούς. Έτσι, πέρυσι καταγράφηκαν σε όλη τη Βουλγαρία 184 επιθέσεις άγριων σκύλων, που αντιπροσώπευσαν «σοβαρό έως πολύ σοβαρό κίνδυνο» για τα θύματα.

Ο δήμος της Σόφιας προχωρά, πλέον, στην κατασκευή εγκαταστάσεων, για τα αδέσποτα ζώα στα όριά του, την ώρα που προωθείται μια ειδική νομοθεσία, η οποία αφενός θα επιτρέψει την ευθανασία στα επιθετικά και στα άγρια ζώα, αφετέρου θα ρυθμίσει θέματα σχετικά με τη στείρωση όλων των αδέσποτων ζώων.