Απέρριψε και επισήμως ο Αλέξης Τσίπρας το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση συνεργασίας με πυρήνα τη ΝΔ.

«Θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» υπογράμμισε, τονίζοντας πως «όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα μέτρα της λιτότητας και της εκποίησης δημοσιας περιουσίας δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν, γιατί στερούνται λαϊκής νομιμοποίησης».

Όπως ανέφερε, η απορριψη του Μνημονίου είναι μια ξεκάθαρη επαναλαμβανόμενη λαϊκή εντολή.

Ακόμη, εξέφρασε την πεποίθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα δικαιωθεί από τις εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι η πρότασή του για ανατροπή των μνημονίων της λιτότητας είναι η μόνη βιώσιμη λύση για την Ευρώπη.

«Από Δευτέρα θα συνεχίσουμε τον αγώνα, έχοντας την πεποιθηση ότι το μέλλον δεν ανήκει στους τρομοκρατημένους, αλλά στους κομιστές της ελπίδας. Η καινούργια μέρα για την Ελλάδα έχει ήδη ανατείλει. Θα συνεχίσουμε» συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η χώρα αύριο πρέπει να έχει κυβέρνηση λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Την θέση ότι η χώρα πρέπει αύριο, Δευτέρα, να έχει κυβέρνηση εθνικής ευθύνης με τη συμμετοχή τουλάχιστον της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Πρότεινε ακόμη να παρακαμφθεί η συνταγματική διαδικασία των διερευνητικών εντολών και να συγκληθεί κατευθείαν το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι, αντίθετα με άλλες παρατάξεις που επένδυσαν στον φόβο για τη νίκη του άλλου, το ΠΑΣΟΚ στήριξε τη μόνη λύση, αυτή της κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης. Το αποτέλεσμα των εκλογών καθιστά επιτακτική αυτή η γραμμή, υπογράμμισε.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει περιθώριο για κομματικά παιχνίδια. «Αύριο η Ελλάδα πρέπει να έχει κυβέρνηση» και τέτοια πρέπει να είναι μία κυβέρνηση εθνικής ευθύνης «τουλάχιστον με τη συμμετοχή ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ».

Ο Ευ.Βενιζέλος πρότεινε ακόμη να ζητήσουν όλοι οι αρχηγοί να παρακαμφθεί η διαδικασία των διερευνητικών εντολών και να συγκληθούν οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Ο τόπος δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητος», τόνισε.

Κλείνοντας ο Ευ.Βενιζέλος επισήμανε ότι με την πρώτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αυτή την εβδομάδα θα κάνει ανακοινώσεις για την ανασύνταξη της παράταξης. Καμμένος:

«Οι υπογραφές Παπανδρέου – Σαμαρά αφορούν μόνο τους ίδιους»

 «Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αυτά που είπαμε προεκλογικά ισχύουν και μετά τις εκλογές» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Ό,τι λέμε ισχύει για πάντα» πρόσθεσε.

Τόνισε ακόμη ότι «οι υπογραφές του κ. Παπανδρέου και του κ. Σαμαρά αφορούν τους ίδιους και όχι το λαό».

Αλ. Παπαρήγα: Θα παραμείνουμε όρθιοι παρά τις μεγάλες απώλειες

Σε τέσσερα αρνητικά σημεία -που κατά το ΚΚΕ- προκύπτουν από το αποτέλεσμα των εκλογών αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η γενική γραμματέας του κόμματος.

Όπως είπε η κ. Παπαρήγα, τα χειρότερα δεν πέρασαν, αλλά είναι μπροστά μας, αφού η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί «δε θα λύσει κανένα πρόβλημα».

Δεύτερο αρνητικό σημείο χαρακτήρισε η κ. Παπαρήγα την αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας – όπως είπε – νερώσει το κρασί του για το μνημόνιο.

Τρίτο αρνητικό στοιχείο χαρακτήρισε η γγ του ΚΚΕ τους ψήφους της Χρυσής Αυγής και τέταρτο αρνητικό στοιχείο της μεγάλες απώλειες του ΚΚΕ.

«Γνωρίζαμε ότι η εκλογική μάχη θα ήταν η δυσκολότερη και η πιο σύνθετη ενώ το ΚΚΕ πέρασε από συμπληγάδες που δημιούργησαν τα διλήμματα του δίπολου ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Δώσαμε σκληρή μάχη και αντέξαμε την πίεση… Το ΚΚΕ θα παραμείνει όρθιο παρά τις μειωμένες του θέσεις στη Βουλή», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

Μιχαλολιάκος: Η Χρυσή Αυγή ήρθε για να μείνει

«Όταν συγκεντρώσαμε στις 6 Μαΐου ποσοστό 6,9% είπαν ότι ήταν η οργή και ότι ο κόσμος δεν ξέρει. Σήμερα, με το νέο αποτέλεσμα όπου η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στις δυνάμεις της, καταλαβαίνουν ότι ήρθαμε για να μείνουμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των Ελλήνων».

Τα παραπάνω ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, το βράδυ της Κυριακής, μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων.

Ο κ. Μιχαλολιάκος είπε ότι η Χρυσή Αυγή από έκτο κόμμα είναι τώρα πέμπτο και όπως τόνισε «παραλίγο τέταρτο».

«Ήρθαμε να αγωνιστούμε εναντία στην εγκληματικότητα, για τη λύση του μεγάλου εθνικού και κοινωνικού προβλήματος που αποτελούν οι λαθρομετανάστες. Εμείς θα παραμένουμε δυνατοί», πρόσθεσε

Νωρίτερα την Κυριακή και αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit polls, ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής ευχαρίστησε τους «εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες» που, όπως είπε, «δεν διόρθωσαν την ψήφο τους, όπως τους καλούσαν οι προπαγανδιστές».

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ανέφερε ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο κόμμα το οποίο δεν υποχώρησε στην επίθεση της τρομολαγνείας και «αύξησε σε απόλυτο αριθμό τις ψήφους της».

«Είμαστε το κόμμα της εθνικής αντιπολίτευσης» είπε ο κ. Μιχαλολιάκος, τονίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να αγωνίζεται «μέσα και έξω από τη Βουλή».

«Η Χρυσή Αυγή από έκτο κόμμα, σήμερα το βράδυ θα είναι το τέταρτο κόμμα και εκφράζω τα θερμότατα συλλυπητήριά μου σε όσους προσπάθησαν να μειώσουν το ποσοστό της Χρυσής Αυγής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος υπογράμμισε ακόμη ότι ο αγώνας εναντίον της παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού συνεχίζεται.

«Υπάρχει πλέον ένα κόμμα εθνικιστικό στην Ελλάδα που θα παλέψει για τους λαθρομετανάστες. Θα αγωνιστούμε για όλα τα Εθνικά θέματα, για μια Ελλάδα που ανήκει στους Έλληνες», είπε ο κ. Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε ότι οι επόμενες ώρες «θα είναι χειρότερες για τους πολιτικούς μας αντιπάλους».


Φ. Κουβέλης: Σαφής εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας και παραμονή στο ευρώ

«Ο ελληνικός λαός έδωσε με την ψήφο του σαφή εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας», ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης, συμπληρώνοντας πως η ΔΗΜΑΡ θα προσέλθει στις συζητήσεις των διερευνητικών εντολών χωρίς λευκή επιταγή σε κανέναν.

Μεταξύ άλλων ανάφερε ότι «οι πολίτες ζήτησαν κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και δεν έδωσαν εντολή για μονομερείς ενέργειες που θα οδηγούσαν εκτός Ε.Ε.».

Όπως είπε, κατέγραψαν την επιλογή τους που είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η αποδέσμευση από τους δυσμενείς όρους του μνημονίου μέσα από διαπραγματεύσεις.
«Η Δημοκρατική Αριστερά ξεπέρασε την πόλωση και κέρδισε την εμπιστοσύνη περισσότερων πολιτών την οποία και θα την τιμήσει με φερέγγυα πρόσωπα», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook