Στο δηλητήριο μίας αράχνης από τη Βραζιλία ενδεχομένως να βρίσκεται η λύση στα προβλήματα στύσης που ταλαιπωρούν πολλούς άνδρες, σύμφωνα με επιστήμονες από το Medical College της Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Όπως εξήγησε η επικεφαλής της έρευνας Dr. Kenia Nunes, το δηλητήριο της αράχνης Phoneutria nigriventer είναι ένα ισχυρό μίγμα από διάφορες τοξίνες. Είπε ακόμα, ότι ένα από τα συμπτώματα του τσιμπήματος της αράχνης αυτής στους άνδρες, είναι ο πριαπισμός.

Μάλιστα, οι έως τώρα μελέτες έχουν δείξει ότι το δηλητήριο της αράχνης αυτής μπορεί να προκαλέσει στύση μέχρι και τεσσάρων ωρών.

Σύμφωνα με την Dr. Kenia Nunes, η συγκεκριμένη θεραπεία είναι πολύ διαφορετική από το Viagra κάτι που οι επιστήμονες θεωρούν πολύ ενθαρρυντικό, καθώς η θεραπεία με το μπλε χαπάκι δεν ενδείκνυται για όλους.

Για τη μελέτη της η Dr. Kenia Nunes χρησιμοποίησε υπερτασικά ποντίκια με σοβαρά προβλήματα στύσης και όπως επισημαίνει «η τοξίνη που υπάρχει στο δηλητήριο επανέφερε σε φυσιολογικά επίπεδα τη στυτική δυσλειτουργία των ζώων που αντιμετώπιζαν πρόβλημα».
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine.

Ωστόσο, χρειάζεται ακόμα αρκετή έρευνα, καθώς πρέπει να μελετηθούν οι παρενέργειες, που μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο, δύσπνοια ακόμα και το θάνατο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook