Ο φόβος της εξόδου από το ευρώ φαίνεται πως υπερίσχυσε – ελαφρώς – της οργής ενάντια στα επίμονα μέτρα λιτότητας, είναι το συμπέρασμα του βρετανικού περιοδικού Economist από τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα.

«Μετά από την άρνησή του να στηρίξει την πρώτη συμφωνία διάσωσης το 2010, ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να καταβάλλει σκληρές προσπάθειες για να πείσει τους ηγέτες της ευρωζώνης για τις σοβαρές του προθέσεις να δρομολογήσει τις διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που υπαγορεύει το δεύτερο πακέτο διάσωσης», αναφέρει το άρθρο του περιοδικού.

«Το βράδυ της Κυριακής, ο κ. Σαμαράς μιλούσε σαν τον επόμενο ηγέτη της χώρας», σημειώνει ο Economist, παρατηρώντας ότι αντί να θριαμβολογήσει για τη νίκη του κόμματός του, ο κ. Σαμαράς προτίμησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες που επικρατούν διεθνώς, τονίζοντας ότι «δεν θα υπάρξουν νέες περιπέτειες, δεν θα τεθεί σε αμφιβολία η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη».

Το βρετανικό περιοδικό αναφέρεται, επίσης, στο πρωτοφανές υψηλό ποσοστό της αποχής, το οποίο πλησίασε το 40% στις τελευταίες εκλογές, έναντι 34% τον Μάιο. «Φαίνεται πως [οι Έλληνες] δεν τρέφουν πολλές ελπίδες για βελτίωση της δεινής τους κατάστασης από τη νέα κυβέρνηση», καταλήγει ο συντάκτης του άρθρου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook