Πραγματοποιείται την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδρίων του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης η πρώτη από της δύο ημερίδες που συνδιοργανώνει  η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης και Χανίων, με θέμα :

«Πανεπιστήμιο Κρήτης και Αγορά Εργασίας : Οι φοιτητές μπροστά στο επαγγελματικό τους αύριο».

Οι ημερίδες απευθύνονται στον επιχειρηματικό κόσμο της Κρήτης καθώς και σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς που αποτελούν δυνητικά φορείς μελλοντικής επαγγελματικής σταδιοδρομίας των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στόχος των ημερίδων είναι να παρουσιαστεί το πρόγραμμα δράσεων της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Κρήτης σε ό,τι αφορά στην διασύνδεση Πανεπιστημίου και Επιχειρήσεων με στόχο την βέλτιστη αγορά εργασίας αλλά και την γενικότερη συνεργασία Πανεπιστημίου και Επιχειρήσεων στην προώθηση καινοτόμων ιδεών και προγραμμάτων που στοχεύουν στην ανάπτυξη και την βελτίωση της απασχόλησης. Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου και του επιχειρηματικού κόσμου με άξονα τα παραπάνω θέματα.

Η επόμενη ημερίδα με το ίδιο θέμα θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Το πρόγραμμα της ημερίδας της 20/6/2012  έχει ως εξής :

7.00 μ.μ. Χαιρετισμός από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή  Ευριπίδη Στεφάνου.

Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης,  κ. Γεώργιο  Γιακουμάκη.

 7.10 μ.μ. Το Πρόγραμμα της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας  (ΔΑΣΤΑ) του  Πανεπιστημίου Κρήτης . Καθηγητής Μιχάλης Ταρουδάκης, Ιδρυματικός  Υπεύθυνος ΔΑΣΤΑ

7.20 μ.μ. Το πληροφοριακό Σύστημα της ΔΑΣΤΑ. κ. Γιώργος Βιτσάκης, Προϊστάμενος Υπηρεσιών ΔΑΣΤΑ.

7.30 μ.μ. Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.  κ. Δήμητρα Βογιατζή MSc, Αρμόδια για τη Συμβουλευτική Επιχειρηματικότητας

7.45 μ.μ. Η Πρακτική Άσκηση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης . 

Καθηγητής Μιχάλης Ταρουδάκης, Ιδρυματικός Υπεύθυνος Γραφείου Πρακτικής Άσκησης

8.00 μ.μ. Παρουσίαση των Προγραμμάτων Πρακτικής Άσκησης των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης από τους Επιστημονικούς Υπευθύνους των Τμημάτων.

9.15 μ.μ. Καλλιεργώντας την Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα: οι δραστηριότητες  της  Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

 Δρ. Χρήστος Αθανασόπουλος, Διδάσκων ΜΚΕ  Πανεπιστημίου Κρήτης

9.30 μ.μ.  Συζήτηση.

10.10 μ.μ. Δεξίωση.

Την ημερίδα συντονίζει η κ. Άννα Μαρία Παυλάκι MSc.