Δύο Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός άμαχος σκοτώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στη μεθόριο της Λωρίδας της Γάζας, κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα, μετέδωσε το δημόσιο ισραηλινό ραδιόφωνο.

Τρεις Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινητοπομπής στην οποία επέβαιναν Ισραηλινοί που εργάζονταν στην κατασκευή ενός τείχους ασφαλείας κατά μήκος της αιγυπτιακής μεθορίου.

Στρατιώτες που βρίσκονταν στον τομέα απάντησαν στα πυρά και σκότωσαν δύο από τους Παλαιστίνιους, ενώ ένας Ισραηλινός εργάτης βρήκε επίσης το θάνατο.

Σύμφωνα με τον στρατηγό Γιτζάκ Μορντεχάι, τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, «ομάδα τρομοκρατών» είχε εισχωρήσει σε ισραηλινό έδαφος σε έναν τομέα που βρίσκεται 20 με 30 χλμ. νότια της Λωρίδας της Γάζας, κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα.

«Οι τρομοκράτες αυτοί άνοιξαν πυρ και έκαναν χρήση εκρηκτικών μηχανισμών και αντιαρματικών ρουκετών εναντίον οχημάτων που μετέφεραν εργαζόμενους στην κατασκευή ενός τείχους ασφαλείας κατά μήκος της μεθορίου. Στρατιώτες έφθασαν στο σημείο και άνοιξαν πυρ. Τουλάχιστον ένας τρομοκράτης σκοτώθηκε» τόνισε ο Μορντεχάι στο ραδιόφωνο του στρατού, το οποίο επιβεβαίωσε επίσης το θάνατο ενός εργάτη.

«Όλος ο τομέας όπου σημειώθηκε το συμβάν έχει αποκλειστεί και διεξάγουμε επιχειρήσεις για τον εντοπισμό τυχόν και άλλων τρομοκρατών στο ισραηλινό έδαφος» πρόσθεσε ο Μορντεχάι.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τριών ή τεσσάρων μελών της ομάδας ενόπλων.

Εν τω μεταξύ, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές στη Γάζα.

Ένας Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την επιδρομή, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Τα επεισόδια στα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας καθώς και στα σύνορα με την Αίγυπτο, έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες.