Το ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να συμμετέχει στην κυβέρνηση, που αναμένεται να σχηματιστεί απόψε ή την Τετάρτη, με κοινοβουλευτικά του στελέχη ή πρώην υπουργούς. Αυτή την εικόνα αποκόμισαν οι βουλευτές του Κινήματος, οι οποίοι συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως φάνηκε, πάντως, τη Δευτέρα στη συνεδρίαση της στενής ομάδας στελεχών, την οποία έχει συγκροτήσει ο κ. Βενιζέλος, υπάρχουν στελέχη που διαφωνούν με τη θέση αυτή.

Η τελική θέση του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να διευκρινιστεί μέχρι το βράδυ της Τρίτης, καθώς θα συνεδριάσει και πάλι η ομάδα των «επτά» (Κ.Σκανδαλίδης, Μ.Ανδρουλάκης, Α.Διαμαντοπούλου, Μ.Χρυσοχοϊδης, Αν.Λοβέρδος, Π.Ευθυμίου και Ν. Ανδρουλάκης), υπό τον κ. Βενιζέλο.

Οι εξελίξεις δεν αποκλείεται να επιταχυνθούν και απόψε να υπάρξει συνάντηση των Αντ. Σαμαρά, Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη, κάτι που δεν απέκλειε η Ιπποκράτους. Οι πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δίνει μεγάλο βάρος στη συγκρότηση διαπραγματευτικής ομάδας, η οποία θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους κοινοτικούς εταίρους.
Την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται, θα συνεδριάσει στις 10 το πρωί, υπό την προεδρία του κ. Βενιζέλου η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ