Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκε ο Δήμος Αγίου Νικολάου, Γάλλους δημοσιογράφους, τους οποίους ξενάγησε στη Σπιναλόγκα και στην Ελούντα.

Τα περιοδικά στα οποία αρθρογραφούν οι δημοσιογράφοι είναι ευρείας κυκλοφορίας με έδρα το Παρίσι και αφορούν τα έντυπα: Groupe Marie Claire, Guide Michelin, Hotel et Lodge, Culte(s), Home Magazine/Interiors και Homme De Luxe.

Οι δημοσιογράφοι επισκέπτονται για πρώτη φορά την Κρήτη και διαμένουν στο ξενοδοχείο Εlounda peninsula ALL SUITE, ενώ θα παραμείνουν στην περιοχή μας έως και αύριο Τετάρτη.

Σήμερα το πρωί περιηγήθηκαν στη Σπιναλόγκα και παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την ιστορία του νησιού. Παράλληλα επισκέφτηκαν την έκθεση του Κώστα Τσόκλη «εσύ ο τελευταίος λεπρός» και έμειναν εντυπωσιασμένοι , όπως είπαν, από την πρωτοτυπία και την εφευρετικότητα των έργων του καλλιτέχνη. Το απόγευμα σύμφωνα με το πρόγραμμα τους θα επισκεφτούν τον Άγιο Νικόλαο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκαν για την ιστορία και τον πολιτισμό της Κρήτης, για τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, για τις παραδόσεις και για την Κρητική διατροφή που είναι πλέον διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Ενημερώθηκαν επίσης για τις καθαρές θάλασσές μας, για τις Γαλάζιες Σημαίες καθώς και για τις υψηλού επιπέδου παροχές που προσφέρει η Μαρίνα του Αγίου Νικολάου.

Σημαντικά υπήρξαν τα σχόλια των Γάλλων δημοσιογράφων σχετικά με τον Τουρισμό στην Ελλάδα και τα οποία ήταν εντυπωσιακά θετικά!

Η πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, δήλωσαν, δεν έχει επηρεάσει σε καμία περίπτωση τους Γάλλους πολίτες ως προς το να επιλέξουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Επεσήμαναν ακόμα ότι δεν έχουν υπάρξει στον Γαλλικό Τύπο αρνητικά σχόλια σχετικά με τον Τουρισμό και τόνισαν ότι η Ελλάδα είναι ένας ήσυχος, ασφαλής και πολύ αγαπητός προορισμός για τις διακοπές τους. Άλλωστε εξέφρασαν την ανάγκη να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό για να εξερευνήσουν την περιοχή μας και την Κρήτη.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη προσφέρθηκαν στους δημοσιογράφους αναμνηστικά δώρα και έντυπο πληροφοριακό υλικό με το DVD της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

Την αντιπροσωπεία των Γάλλων δημοσιογράφων συνοδεύουν η Marie Line Vayva, Sales director, Elounda SA Hotels and Resorts και η Marie – Aimee Hustache από την Αεροπορική Εταιρεία Transavia. Η κ. Hustache από την Transavia Airlines μας πληροφόρησε ότι από τις αρχές Απριλίου και μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2012, θα πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις στο Ηράκλειο από Παρίσι, Λυών και Νάντη (Nantes).