Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, η ΝΔ θα προτείνει για Πρόεδρο της Βουλής τον Δημήτρης Αβραμόπουλο ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο Πεντάγωνο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα αναλάβει ο δικαστικός και βουλευτής επικρατείας της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου.

Δύο εξωκοινοβουλευτικά στελέχη τα οποία μετέχουν στην υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν αποκλείεται να είναι και στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Πρόκειται για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου. τον υπουργό Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη, αλλά και τον υπουργό Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης. Για το χαρτοφυλάκιο της δημόσιας διοίκησης ακούγεται και το όνομα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Στην ΝΔ εκτιμούν πως ο κ. Οικονόμου με την εμπειρία που διαθέτει και το γεγονός ότι δεν είναι πολιτικό πρόσωπο μπορεί να αντιμετωπίσει τόσο το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης όσο και της εγκληματικότητας.

Το μεγάλο ερώτημα είναι το ποιος θα αναλάβει να καθίσει στην «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου οικονομικών. Σε αυτή την θέση δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί μη πολιτικό πρόσωπο όπως του Βασίλη Ράπανου Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας. Επίσης πολλές πιθανότητες έχει και ο Κωστής Χατζηδάκης

Στο οικονομικό επιτελείο αναμένεται να αξιοποιηθεί και ο Γιάννης Μουρμούρας ο οποίος ήταν και υφυπουργός στην κυβέρνηση Παπαδήμου αλλά και του Γιώργου Ζανιά που γνωρίζει πολύ καλά τα ευρωπαϊκά θέματα καθώς επί πολλά χρόνια ήταν Βρυξέλλες.

Για πρώτη φορά ενδέχεται να μπει σε κυβερνητικό σχήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ειναι ασαφές αν θα μετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Σταύρος Δήμας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, επρόκειτο να αναλάβει κάποιο χαρτοφυλάκιο, ωστόσο στη Συγγρού υπάρχει πολύ μεγάλη δυσφορία καθώς και στις δύο προεκλογικές αναμετρήσεις έλαμψε δια της απουσίας του.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης πιθανότατα θα παραμείνει ο νυν υπηρεσιακός υπουργός Γιάννης Στουρνάρας με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Στο υπουργείο Παιδείας αναμένεται να τεθεί επικεφαλής ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στο υπουργείο Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη ενώ στο υπουργείο ναυτιλίας το οποίο θα επανασυσταθεί θα τοποθετηθεί ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα ναυτηλιακά θέματα και είναι στέλεχος της εθνικής τράπεζας

Θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να λάβει και ο Νίκος Νικολόπουλος.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook