O έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ βρίσκεται σε καταστολή και διασωληνωμένος αλλά όχι κλινικά νεκρός, όπως μετέδωσαν αρχικά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, βρίσκεται σε καταστολή και διασωληνωμένος, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας που επικαλείται το Reuters.

Λίγο νωρίτερα το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, MENA, είχε μεταδώσει ότι ο πρώην πρόεδρος της χώρας, είναι κλινικά νεκρός, κάτι που επιβεβαίωνε και πηγή του νοσοκομείου.

«Επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Μουμπάρακ, θύμα εγκεφαλικού επεισοδίου» μετέδωσε σε τίτλους το κρατικό δίκτυο τηλεόρασης.

Ο τέως πρόεδρος, ο οποίος κυβέρνησε την Αίγυπτο για τρεις συνεχόμενες δεκαετίες, είχε μεταφερθεί νωρίτερα από το αναρρωτήριο των φυλακών όπου και εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης, σε παρακείμενο στρατιωτικό νοσοκομείο, αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Μουμπάρακ, 84 χρονών, οδηγήθηκε προ δύο εβδομάδων στις φυλακές Τορά του Καΐρου για να εκτίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης για την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του.

Μετά τη μεταφορά του στη φυλακή η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook