Ανησυχία επικρατεί στους Δήμους του Νομού Χανίων,  καθώς οι οικονομικοί πόροι είναι περιορισμένοι, ενώ  δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι χρήματα πρόκειται να λάβουν. Το θέμα αυτό, απασχόλησε και την χθεσινή συνεδρίαση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας του Νομού.
 
Όπως ανέφερε στο Flashnews. gr ο γραμματέας της Τ.Ε.Δ.Κ. Γιάννης Κοτσιφάκης, «τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ούτε για το πρόγραμμα «Ελλάδα» που αφορά την οικονομική ενίσχυση των Δήμων, ούτε για τα υπόλοιπα, καθώς δεν έχει κατατεθεί ακόμη το προεδρικό διάταγμα στην ΚΕΔΚΕ. Ωστόσο, αύριο Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί μια ημερίδα στην Αλεξανδρούπολη, την οποία διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων για το θέμα αυτό.»

Σύμφωνα με τον κ. Κοτσιφάκη, «η μόνη ελπίδα για τους Δήμους, είναι οι χρηματοδοτήσεις που μπορούν να απορροφήσουν όσοι εντάξουν έργα στο ΕΣΠΑ. Χρηματοδοτήσεις, οι οποίες είναι σίγουρες. Όσο για τα υπόλοιπα, είναι στον αέρα. Παράλληλα, θα πρέπει να πω, ότι πέραν του Δήμου Χανίων,  ο οποίος έχει από ότι φαίνεται αποθεματικό στο ταμείο του, οι υπόλοιποι δεν παρουσιάζουν ταμειακό υπόλοιπο. Πάντως, εντός των επόμενων ημερών, θα παρουσιαστούν τα πεπραγμένα των Δήμων για το 2010.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook