Το μπαράζ κλοπών, διαρρήξεων, ζωοκλοπών, εμπρησμών και κάθε λογής παραβατικής πράξης, που ξέσπασε το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Γόρτυνας, έχει φτάσει τους δημότες στα όριά τους, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος, Νίκος Σχοιναράκης, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει από τη νέα Κυβέρνηση την άμεση ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος και τη λήψη μέτρων για την πάταξη του φαινομένου, προειδοποιώντας πως διαφορετική περίπτωση οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής θα προχωρήσουν σε μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις.

«Το ποτήρι πλέον ξεχείλισε. Έχουν στερέψει τα αποθέματα ανοχής και υπομονής όλων μας στη Γόρτυνα. Αν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν προχωρήσει άμεσα στην ίδρυση και λειτουργία Αστυνομικού Τμήματος, θα καταφύγουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Το είχαμε ξαναπεί και παλιότερα αυτό, αλλά είχαμε λάβει διαβεβαιώσεις από τον τότε υφυπουργό, τον κ. Όθωνα, πως θα ικανοποιηθεί το αίτημά μας. Τελικά τίποτε δεν έγινε και οι παράνομοι εξακολουθούν να δρουν ανενόχλητοι, να λεηλατούν τις περιουσίες των δημοτών μας και να σπέρνουν τον φόβο.

Οι πολίτες βλέπουν την εγκληματικότητα να οργιάζει και όπως μας δηλώνουν δεν διαθέτουν πλέον άλλη υπομονή.

Έχει εξαντληθεί. Μόλις ορκιστεί λοιπόν η Κυβέρνση, θα επιδιώξουμε μια τελευταία επαφή με την νέα ηγεσία του Υπουργείου αλλά και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ζητώντας έγγραφες δεσμεύσεις με χρονοδιαγράμματα, για την ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στην επικράτεια του Δήμου Γόρτυνας, αλλά και την λήψη πρόσθετων μέτρων ώστε να επέλθει το αίσθημα της ασφάλειας στους δημότες.

Αν οι απαντήσεις που θα λάβουμε δεν μας ικανοποιήσουν κι απλά ακούσουμε ευχολόγια και μια επανάληψη των όσων μας υπόσχονται εδώ και ενάμιση χρόνο, τότε θα συγκληθεί ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων του Δήμου Γόρτυνας, ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος κι ο χρόνος των κινητοποιήσεων» επισήμανε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κ. Σχοιναράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook