Αμέσως μετά την ορκωμοσία του Αντώνη Σαμαρά και τη συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

\”Η νέα κυβέρνηση συγκροτείται στο έδαφος της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών\”, αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Πάνος Σκουρλέτης και τονίζει ότι πρόκειται για μία συντηρητική κυβέρνηση.

Στη συνέχεια ο κύριος Σκουρλέτης ανέφερε: \”Οι πολιτικοί συσχετισμοί εντός της κυβέρνησης δεν πείθουν ότι είναι ικανή και διατεθειμένη να αγωνισθεί για μια ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης, καθώς επίσης ότι προτίθεται να αμφισβητήσει τις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας εντός της Ευρώπης διεκδικώντας μια νέα αρχιτεκτονική της.

Κλείνοντας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνισθεί από τη θέση της υπεύθυνης μαχητικής αντιπολίτευσης με συνέπεια στα όσα είχε υποστηρίξει προεκλογικά. «Θα σταθεί στο πλάι όσων υποφέρουν από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και θα πρωτοστατήσει στους κοινωνικούς αγώνες της επόμενης φάσης σε μια προσπάθεια να μείνει ζωντανή η ελπίδα και να ολοκληρωθεί η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

«Ο κ. Σαμαράς ζητούσε προεκλογικά την ψήφο του ελληνικού λαού για να… διώξει την Αριστερά» αναφέρει η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επιβάλλει ως κυβέρνηση «τους αλήστου μνήμης παράγοντες του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ, αλλά και το κόμμα του κ. Κουβέλη και της κ. Ρεπούση» η οποία, όπως τονίζει η Χρυσή Αυγή, «είχε εκφράσει την απαράδεκτη και αντεθνική άποψη περί \”συνωστισμού στην προκυμαία της Σμύρνης».

Όσον αφορά στη κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το γεγονός «να εισπράττουν τα κόμματα αφειδώς εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που ο λαός πένεται»

«Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων. Η θέση αυτή εκφράστηκε δυναμικά στη διακκοματική επιτροπή και θα απαιτήσουμε να ψηφιστεί ως νόμος του κράτους στη νέα βουλή. Καταγγέλλουμε την υποκρισία της Αριστεράς, που ενώ παριστάνει πως διαθέτει κοινωνικές ευαισθησίες, δεν έχει δώσει ούτε μισό ευρώ από τα εκατομμύρια που εισπράττει, στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Η Χρυσή Αυγή δεσμεύεται πως το ποσό που θα λάβει ως κρατική χρηματοδότηση θα επιστραφεί στον λαό μέσω κοινωνικού έργου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook