Σε επ’αόριστον επίσχεση εργασίας προχωρούν από την Πέμπτη οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, ακολουθώντας τις κινητοποιήσεις των ειδικευόμενων γιατρών του ιδρύματος, που από τη Δευτέρα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Οι γιατροί αντιδρούν στο γεγονός ότι εδώ και μήνες δεν τους έχουν καταβληθεί χρήματα για τις εφημερίες αλλά και για τη μνημονιακή όπως αναφέρουν πολιτική που οδηγεί σε υποβάθμιση το χώρο της υγείας.

Παράλληλα ζητούν την κατανόηση των Χανιωτών και τη συμπαράστασή τους ώστε να διεκδικήσουν μαζί ένα καλύτερο σύστημα υγείας.

Να σημειωθεί, ότι τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται αλλά όχι τα προγραμματισμένα ραντεβού  οι εξετάσεις.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ του Νομού αναφέρει:

"Η Γενική Συνέλευση των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, σημερα , αποφάσισε την επεκταση της ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από αυριο και για όσο διάστημα χρειαστει, μέχρι να μας πληρώσουν τις χρωστούμενες εφημερίες. Εδώ και τρεις ημερες, επισχεση εργασιας εκαναν μονο οι ειδικευόμενοι.

Θα εξετάζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, μέχρις ότου η διοίκηση και η πολιτεία καταλάβει ότι διεκδικούμε το δικαίωμα να μην υπάρχει απλήρωτη εργασία., όπως ορίζει τουλαχιστον ακομη το Σύνταγμα και η υπάρχουσα νομοθεσία. Τα επείγοντα περιστατικά και οι νοσηλευόμενοι θα αντιμετωπίζονται, την δε ευθύνη τους αναλαμβάνουν υπεύθυνα οι γιατροί του νοσοκομείου μας .

Οι Γιατροί του Νοσοκομείου Χανίων, όπως και κάθε εργαζόμενος, ευτυχώς για μας, ή δυστυχώς για τους κρατούντες, δεν έχουν ακόμα μπορεσει να συνηθίσουν να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται.

Η Πολιτεία θεωρεί φαίνεται και τους γιατρούς υπεράνω υλικών αναγκών, αφού τα ψίχουλα των μισθών εξανεμίζονται από την οικονομική πολιτική των μνημονίων.. Το αυξημένο κόστος διαβίωσης και η δραματικη μειωση των μισθων, θίγει τους γιατρούς, έτσι ώστε η υπερωριακή απασχόληση (εφημερία) είναι αναγκαστική δεύτερη δουλειά. Δυστυχως, η μνημονιακη πολιτική θελει τους γιατρούς ζητιάνους για ψίχουλα.

Δεν θέλει γιατρούς με ήθος και αξιοπρέπεια, θέλει γιατρούς εξαθλιώσιμους και εκβιάσιμους. Θέλει τους νέους γιατρούς να κυνηγούν το όνειρο για ειδίκευση και μια θέση εργασίας όνειρο απατηλό. Θέλει τους γιατρούς να δουλεύουν 70-80 ώρες την εβδομάδα, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους και των αρρώστων και να μην τους πληρώνουν ούτε αυτή την υπερωριακή εργασία.

Γι αυτούς τα Νοσοκομεία πρέπει να γίνουν επιχειρήσεις που θα φέρνουν κέρδη στο κράτος, ή κέρδη στα ιδιωτικά κέντρα.

Εμείς επιμενουμε σε ένα σύστημα υγείας υψηλού ποιοτικά επιπέδου, δωρεάν για όλους , που να μην λειτουργεί με ιδιωτικοοικομομικά κριτήρια. Δεν δεχόμαστε περίθαλψη για τους έχοντες.

Φίλε Χανιώτη, η υπομονή έχει τα όριά της. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε έτσι. Διεκδίκησε μαζί μας ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες περίθαλψης. Σου αξίζει. Δεν ζητάς ελεημοσύνη.

Η λογική των περικοπών του κονδυλίου της εφημερίας, οδηγεί τα Νοσοκομεία να λειτουργούν με γιατρούς που δεν πληρώνονται.

Δεν είμαστε Καλοί Σαμαρείτες, είμαστε εργαζόμενοι και απαιτούμε όπως ορίζει το Σύνταγμα να μην υπάρχει ΑΠΛΉΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΊΑ.

Καλούμε τους Βουλευτές , τους πολιτευτές , τα πολιτικά κόμματα , τον Αντιπεριφεριαρχη και τους Δημάρχους, , τα Σωματεία και τους πολίτες του νομού Χανίων να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα μας και να πιέσουν με κάθε τρόπο για την αύξηση του κονδυλίου των εφημεριών, ώστε να μην διαλυθεί το νοσοκομείο .

Η ευθύνη ανήκει στην πολιτεία και στους ντόπιους τοποτηρητές της .Εμείς κάνουμε επίσχεση εργασίας από αυριο,, μέχρι να πληρωθούμε, με προοπτική κλιμάκωσης, άμεσα με ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ".