Σε ρινγκ μετατράπηκε  η αίθουσα του Περιφερειακού συμβουλίου, στην Πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο, όπου συνεδρίαζε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, για το πολυσυζητημένο θέμα της δημιουργίας υβριδικού πάρκου στο Κράσι, Λασιθίου.

Κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι παρακολουθούσαν την συνεδρίαση, "πιάστηκαν” στα χέρια με περιφερειακούς Συμβούλους, ακούγοντας την τελική τους απόφαση, που άναβε ουσιαστικά το πράσινο φώς για το υβριδικό πάρκο.

Λέξεις, όπως “προδότες”, αλλά και μπουκάλια νερού που εκσφενδονίζονταν προς το προεδρείο της επιτροπής, πυροδότησαν το κλίμα διακόπτοντας αρκετές φορές την κρίσιμη συνεδρίαση.Δεν έλειψαν όμως οι απειλές αλλά και τα υβριστικά συνθήματα από την πλευρά των πολιτών που για μία ακόμα φορά βρέθηκαν στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις προτάσεις της επιτροπής, αλλά και την τελική της απόφαση για το αν θα δημιουργηθεί ή όχι υβριδικό πάρκο στο Κράσι.

Ένταση όμως προκάλεσαν και τα χειροκροτήματα που ακούστηκαν στην αρχή της συνεδρίασης, οπότε και ομάδα πολιτών επιβράβευε τα μέλη της επιτροπής περιβάλλοντος, που με την εισήγησή τους έλεγαν “όχι” στην δημιουργία υβριδικού πάρκου.

Τα χειροκροτήματα, φαίνεται ότι ενόχλησαν τον επικεφαλής της παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, κο Στέλιο Ορφανό, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος.

Χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμότερων, η ένταση δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ στην πλατεία ελεθερίας έσπευσαν και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ υπό τον φόβο να ξεσπάσουν και νέα επεισόδια.

Ρένα Βουρεξάκη