Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Eurogroup θα βρεθεί και η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας. Ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Βάσος Σιαρλής θα συζητήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους του τις προσπάθειες της Λευκωσίας για την εξυγίανση της οικονομίας και ειδικότερα του τραπεζικού συστήματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η Λευκωσία αναμένει ακόμη την απάντηση της Ρωσίας στο αίτημα για χορήγηση διακρατικού δανείου. Η απάντηση καθυστερεί παρόλο που όλα έδειχναν να κινούνται θετικά.

Η κυπριακή εφημερίδα αναφέρει ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός στηρίζεται στο δάνειο της Ρωσίας, μια προσπάθεια να αποφευχθούν όροι που με κανένα τρόπο δεν θα ήθελε η κυβέρνηση να βρει μπροστά της όταν θα αποταθεί στον Μηχανισμό.

Παρόλο πουη δεν εξέλιπε η ελπίδα για το δάνειο, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. Με το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η Κύπρος αναλαμβάνει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα ήταν άσοφο να συζητά με τους εταίρους τη βοήθεια από το EFSF την ίδια περίοδο.

Επιθυμία είναι όλα να κλείσουν το αργότερο μέχρι την Τρίτη, καθώς Πέμπτη και Παρασκευή ακολουθεί η Σύνοδος Κορυφής του Eurogroup, όπου το κύριο θέμα θα είναι η επόμενη μέρα για την ίδια την Ευρωζώνη και φυσικά το ελληνικό πρόβλημα.