Σε προσωρινή αργία τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, πρόεδρος Εφετών, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση του αποκαλούμενου «κυκλώματος των ακινήτων».

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του «κυκλώματος των ακινήτων», που αποκαλύφθηκε μέσα από παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στις οποίες καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γνωστό «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ, είχε διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος 20 προσώπων, ανάμεσά τους δικηγόροι, εφοριακοί, κληρικοί, υπάλληλοι κ.ά αλλά και ένας μηχανικός που φέρεται ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης.

Η δίωξη που ασκήθηκε είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά τις κατηγορίες ξεπλύματος χρήματος, δωροδοκίας, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης αλλά και αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος όπως παράβαση καθήκοντος κ.λπ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο πριν από λόγο καιρό είχε θέσει σε αργία μια εφέτη σύζυγο δικηγόρου που επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση.

in.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook