Έπειτα από πρωτοβουλία του δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, σε έκτακτη συνεδρίαση του το δημοτικό συμβούλιο συζήτησε το θέμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που συζητείται να δημιουργηθούν στο Μαλεβίζι, παρόντων των προέδρων των τοπικών συμβουλίων του δήμου, αλλά και του αντιπροέδρου της Παγκρήτιας τράπεζας κ. Ν. Μυρτάκη.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν όλα τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με τις Α.Π.Ε., ενημερώθηκαν αναλυτικά οι παριστάμενοι για όλες τις ενέργειες της δημοτικής αρχής σε σχέση με τις προτάσεις φορέων και ιδιωτών, τις ενέργειες της «Παγκρήτιας Ανανεώσιμες ΑΕ», αλλά και την εξέλιξη του σπουδαίου έργου του δήμου Μαλεβιζίου για τη δημιουργία υβριδικού πάρκου.

Έπειτα από διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, το δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου με συντριπτική πλειοψηφία (μία μόνη αρνητική ψήφο) αποφάσισε ότι:

1) Δεν θα επιτραπεί καμία υλοποίηση έργου Α.Π.Ε. στα όρια του δήμου, αν δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και εάν δεν έχει προηγηθεί ευρεία κοινωνική διαβούλευση και ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών.

2) Συμφωνεί να συμμετάσχει ο δήμος Μαλεβιζίου στην εταιρεία λαϊκής βάσης που θα συσταθεί από την «Παγκρήτια Ανανεώσιμες», υπό την προϋπόθεση της προσκόμισης και συζήτησης του καταστατικού της εταιρείας, αλλά και του προσδιορισμού των εκτάσεων που θα απαιτηθούν, οι οποίες θα προέλθουν μετά από κοινωνική διαβούλευση και έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο.

Στη συνεδρίαση, ο κ. Ν. Μυρτάκης επιβεβαίωσε τα δεδομένα που παρουσίασε ο δήμαρχος, ενώ δεσμεύτηκε ότι κανένα έργο Α.Π.Ε. για λογαριασμό της εταιρείας λαϊκής βάσης «Παγκρήτια Ανανεώσιμες ΑΕ» δεν θα υλοποιηθεί, αν δεν έχει προηγηθεί ευρεία διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και αν δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του, τόνισε την αναγκαιότητα της ύπαρξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πάντα όμως με τον μέγιστο σεβασμό στο περιβάλλον και στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία κάθε περιοχής.

«Δεσμεύομαι προσωπικά να ενημερώσω όλους τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους των περιοχών του Μαλεβιζίου.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία αυτή από το Μάραθος και θα τη συνεχίσουμε και σε άλλους οικισμούς.

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι ένα θέμα υψίστης σημασίας για τον τόπο μας και ως δημοτική αρχή, το αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα σοβαρότητα, αλλά και την υπευθυνότητα που αρμόζει», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης.