Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών» το 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με στόχο την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την αναγκαιότητα προώθησης της πρόληψης και της αντιμετώπισης της τοξικοεξάρτησης .

Στο πλαίσιο αυτό για τον εορτασμό της φετινής παγκόσμιας ημέρας υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Χανίων και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ το Συμβουλευτικό Κέντρο Χανίων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, η Μονάδα Υποκαταστάτων του ΟΚΑΝΑ Χανίων, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, το παράρτημα του ΕΣΥΝ στα Χανιά, καθώς και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων συνδιοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων με κεντρικό σύνθημα «στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στις οποίες η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ

Δημοτικός Κινηματογράφος Κήπος

20: 30 Προβολή ταινίας: «Requiem for a Dream»

- Συζήτηση με θέμα: Εξαρτήσεις, Πρόληψη και Θεραπεία.

Συντονισμός: κυρία Τζανακάκη Μελισσάρη Μαρία Νευρολόγος, Ψυχίατρος, Διευθύντρια Ψυχιατρικού Τομέα Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Πρόεδρος Κέντρου Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων Αντιπρόεδρος Εταιρίας Alzheimer Ελλάδος.

-Έκθεση αφίσας: Οι αφίσες δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας σε σχολεία της Δ/ θμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων

-Συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας: Τα τρόφιμα θα συλλέγονται στην είσοδο του Κινηματογράφου και θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Χανίων, στην Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου καθώς και στο Παντοπωλείο «Κύταρρο Χαλέπας».

ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ

19:00 – 20.00 Ποδηλατοβόλτα : Αφετηρία Σούδα - Κατάληξη Δημοτικό Θέατρο Βλησίδη

Δημοτικό Θέατρο Βλησίδη

20:30 - 21:00 Θεατρική Παράσταση «Μια φορά…. και 2 παιδιά»

21.15 Μουσική Συναυλία με το συγκρότημα ΝΟΣΤΩΔΙΑ

22.00 Χαιρετισμοί - Συζήτηση με θέμα: «Εξαρτήσεις»