Δεν υπάρχει η δυνατότητα ελιγμών της Ελλάδας στο στόχο για μείωση του χρέους της χώρας στο 120% του ΑΕΠ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Επανέλαβε επίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε με τους διεθνείς εταίρους της.

Νωρίτερα, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ \’Ασμουσεν δήλωσε πως μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αναμένεται να ολοκληρωθεί η έκθεση της τρόικας για την ελληνική οικονομία.

Το κλιμάκιο της τρόικας πρόκειται να επιστρέψει στην Αθήνα τη Δευτέρα, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ανοίγοντας το δρόμο για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του ελληνικού προγράμματος.

«Θα αναλύσουμε την οικονομική κατάσταση και θα αξιολογήσουμε την πορεία υλοποίησης του συμφωνηθέντος προγράμματος. Ωστόσο, η έκθεση της τρόικας δεν αναμένεται πριν τη Σύνοδο (της ΕΕ)», ανέφερε ο Ασμουσεν σε συνέντευξή του στους Financial Times Deutschland.

Οι ηγέτες της ΕΕ συναντώνται στις 28-29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες και στο επίκεντρο των συνομιλιών τους θα βρεθούν τα σχέδια για τραπεζική και δημοσιονομική ένωση με στόχο την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook