Ο εξοπλισμός άνεσης των αυτοκινήτων γίνεται όλο και πλουσιότερος. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η δεύτερη γενιά του Kuga, η οποία θα διαθέτει πίσω πόρτα με αυτόματο άνοιγμα.

Αυτό σημαίνει ότι ο κάτοχος του SUV της Ford δεν θα χρειάζεται να αφήσει στο έδαφος βαλίτσες ή άλλα βαριά αντικείμενα προκειμένου να ανοίξει την πόρτα του χώρου των αποσκευών. Απλά θα περνά το πόδι του κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα και η πόρτα θα ανοίξει αυτόματα.

Η αυτόματη πέμπτη πόρτα θα λανσαριστεί προαιρετικά με το Keyless Entry στο νέο SUV της Ford. Το σύστημα βασίζεται στο κουμπί εκκίνησης του Ford Intelligent Access. Αυτό επιτρέπει σε όσους έχουν επάνω τους το κλειδί είτε να ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητο είτε να θέσουν σε λειτουργία τον κινητήρα χωρίς να το βγάλουν από την τσέπη τους.

Δύο αισθητήρες κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα ανιχνεύουν την κίνηση του ανθρώπινου ποδιού, ενώ αποκλείεται το τυχαίο άνοιγμα του χώρου των αποσκευών, όταν π.χ. περάσει από κάτω ένα ζώο ή το όχημα χτυπήσει πάνω σε μία ανωμαλία του δρόμου. Το σύστημα έκανε ντεμπούτο στο αμερικάνικο… αδερφάκι του Kuga, το Escape. Το σύστημα λειτουργεί ακόμη και αν έχει τοποθετηθεί κοτσαδόρος.

Η ομάδα εξέλιξης αφιέρωσε έξι μήνες σε συνεργασία με το εργαστήριο Human Machine Interface της Ford, χρησιμοποιώντας εθελοντές για τη δοκιμή πρωτότυπων συστημάτων τοποθετημένων σε ένα Kuga προηγούμενης γενιάς.

Η δεύτερη γενιά του Kuga αναμένεται στα τέλη του 2012 ή στις αρχές του επόμενου έτους, με πλουσιότερους χώρους από το απερχόμενο μοντέλο και σύγχρονους EcoBoost κινητήρες.

(newsauto.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook