Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της στη Φλόριντα των ΗΠΑ την Κυριακή, εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Debby που σάρωσε την πολιτεία, προκαλώντας ανεμοστρόβιλους στις κεντρικές περιοχές.

Η Gloria Rybinski, εκπρόσωπος της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων της κομητείας Highland, ανέφερε ότι δύο ανεμοστρόβιλοι κατέστρεψαν τέσσερα σπίτια στα νότια και προκάλεσαν ζημιές σε αρκετά άλλα.

Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα σε μια κατοικία στο Venus. Παράλληλα, τραυματίστηκε ένα παιδί που βρισκόταν μέσα σε ένα από τα σπίτια που καταστράφηκαν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Την Κυριακή το απόγευμα (τοπική ώρα), το επίκεντρο της καταιγίδας Debby, που έχει αναπτύξει ταχύτητα 60 μιλίων/ώρα, βρισκόταν 115 μίλια ΝΝΔ της Απαλατσιόκολα, στη Φλόριντα και 195 μίλια ΑΝΑ από τον Μισισίπι στη Λουιζιάνα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Ωστόσο, έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες ζημιές και η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί με την εκδήλωση πλημμυρών τα επόμενα 24ωρα. Την ίδια ώρα, οι μετεωρολόγοι παραδέχονται ότι δεν γνωρίζουν ακόμη πότε θα εκτονωθεί.

Η πυροσβεστική υπηρεσία στο κοντινό Clearwater δέχεται περί τις 30 κλήσεις την ώρα για εγκλωβισμένους ανθρώπους μέσα σε αυτοκίνητα, ενώ γίνονται τηλεφωνήματα και για επείγουσα παροχή ιατρικής βοήθειας.

Οι παραλιακές περιοχές ουσιαστικά βρίσκονται κάτω από το νερό. Προληπτικά έχει διαταχθεί η εκκένωση περιοχών, όπως το νησί St. George, καθώς και χαμηλών περιοχών της Φλόριντα.

Οι Αρχές λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν πιθανή επέκταση των ζημιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook