Μήνυση στην Εισαγγελία κατέθεσε σήμερα ένας Ηρακλειώτης σε βάρος πρώην αξιωματικού της ΕΛΑΣ που σύμφωνα με μαρτυρίες έχει επανειλημμένως πυροβολήσει και σκοτώσει αδέσποτα ζώα.

Σύμφωνα με το zoosos.gr, ο πρώην αξιωματικός στις 5 Μαρτίου σκότωσε με το όπλο του έναν αδέσποτο σκύλο και μάλιστα μπροστά στα μάτια μικρών μαθητών λίγα μέτρα από τη στάση λεωφορείου στην περιοχή του Σκαλανίου στο Ηράκλειο.

Αν και το έγκλημα καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, επειδή οι αυτόπτες μάρτυρες δείλιασαν και δεν κατέθεσαν τι είδαν ο δράστης δεν συνελήφθη και συνέχισε ανενόχλητος το ίδιο απόγευμα να πυροβολεί αδέσποτα μέσα στο χωριό.

Στη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε σήμερα, ο καταγγέλλων ανέφερε ότι και ο ίδιος έχει δεχτεί απειλές από εκείνον για τα σκυλιά του, τα οποία αναγκάζεται να τα έχει διαρκώς δεμένα και «μαντρωμένα»,.

Ο ίδιος ανέφερε και άλλα παρόμοια περιστατικά με πρωταγωνιστή των πρώην αξιωματικό ενώ ζήτησε να ληφθούν μέτρα προστασίας από την Εισαγγελία.

Μάλιστα κατήγγειλε πως πριν από περίπου δέκα χρόνια ο άνθρωπος είχε σκοτώσει έναν μαύρο σκύλο, τον οποίο ο ίδιος του είχε δώσει για να τον υιοθετήσει.