Παραιτήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο ορισθείς ως νέος υπουργός Οικονομικών, κ. Βασίλης Ράπανος.

Ο κ. Ράπανος απέστειλε επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Ράπανου για λόγους υγείας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επί της ουσίας, δεδομένου ότι ο κ. Ράπανος δεν ορκίστηκε επισήμως ως υπουργός Οικονομικών, πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται περί παραιτήσεως αλλά μη αποδοχής της πρότασης του πρωθυπουργού και των κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη για τοποθέτησή του στο πόστο του υπ. Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αναζητεί πλέον άμεσα λύση σε άλλο πρόσωπο για την κρίσιμη αυτή θέση. Σενάρια για μετάθεση του υπουργού ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη στη θέση του υπουργού Οικονομικών και αξιοποίησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του υπουργού Ανάπτυξης βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες.

Επίσης, ενεργή παραμένει η λύση της τοποθέτησης του κ. Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών στη θέση του υπουργού ή του αναπληρωτή υπουργού.

Η επιστολή του Βασίλη Ράπανου:

«Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, πρόταση που είχε τη συναίνεση και των προέδρων των άλλων κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνησή σας. Στην πρότασή σας απάντησα θετικά, με πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικονομία μας και της ευθύνης που αναλάμβανα.

Το πρόσφατο συμβάν, που οδήγησε στην εισαγωγή μου σε νοσοκομείο, δείχνει ότι το πρόβλημα της υγείας μου, δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως. Μετά από συζητήσεις που είχα με τους θεράποντες ιατρούς μου, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση της υγείας μου, προς το παρόν, δεν είναι αυτή που θα μου επέτρεπε να ασκήσω με πληρότητα και επάρκεια τα καθήκοντά μου. Για το λόγο αυτό λυπούμαι πολύ που δεν μπορώ να αποδεχτών τελικά την τιμητική πρότασή σας.

Κύριε πρωθυπουργέ

Στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει για υπέρβαση της κρίσης και ανάπτυξη της χώρας μας μέσα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκή οικογένειας, επιτρέψτε μου να σας ευχηθώ ολόψυχα κάθε επιτυχία και να σας διαβεβαιώσω ότι, στο μέτρο των δυνάμεών μου, θα είμαι στη διάθεσή σας και θα συνεχίσω να εργάζομαι για την ευόδωση της εθνικής προσπάθειας».

Στην επιστολή του προς τον κ. Βασίλη Ράπανο ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναφέρει τα εξής:

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Θέλω πριν απ΄ όλα να σου ευχηθώ περαστικά για το πρόβλημα της υγείας σου. Σε ευχαριστώ για την προθυμία με την οποία αποδέχθηκες το ρόλο που σου ανέθεσα, και εύχομαι να ανακτήσεις σύντομα τις δυνάμεις σου και να προσφέρεις στην εθνική προσπάθεια.

Ξέρω ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στις πολύτιμες υπηρεσίες σου και σε ευχαριστώ που, παρά την περιπέτεια σου, δηλώνεις «παρών».

Και πάλι με τις καλύτερες ευχές μου και τις ευχαριστίες μου.

Ο Πρωθυπουργός
Αντώνης Σαμαράς.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook