Η οικονομική στήριξη της Κύπρου από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, για την οποία υπέβαλε χθες επίσημο αίτημα, μπορεί να φτάσει στο μισό του μεγέθους της οικονομίας της, γράφει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο κυπριακά μέσα ενημέρωσης. 

«Αναλόγως των αναγκών στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και τον κρατικό προϋπολογισμό θα δοθούν τα χρήματα που θα λάβει η Κύπρος από το μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Βάσος Σιαρλής. 

Όπως διευκρίνισε ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ, το ποσό που θα ζητήσει η Λευκωσία θα καθοριστεί την επόμενη εβδομάδα μετά από εκτίμηση των οικονομικών αναγκών του κυπριακού κράτους. 

Τα κυπριακά μέσα εκτιμούν πως το ποσό της βοήθειας μπορεί να κυμανθεί μεταξύ 6 και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» γράφει πως οι απαιτούμενοι πόροι αναμένεται να ξεπεράσουν τα 6 δισ. ενώ ο «Πολίτης» αναφέρει πως ορισμένες εκτιμήσεις τοποθετούν το πακέτο στήριξης στα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ. 

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει το Reuters, ο «λογαριασμός» για την Κύπρο θα είναι μεγάλος καθώς η οικονομία της των 17,3 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι η τρίτη μικρότερη στην ευρωζώνη μετά τη Μάλτα και την Εσθονία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook