Σε συνεργασία με ξένες χώρες βρίσκονται οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για να εντοπιστούν Έλληνες φορολογούμενοι με υψηλές τραπεζικές καταθέσεις στο εξωτερικό που δεν δικαιολογούνται βάσει των δηλώσεών τους, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Δ.Κουσελάς.

«Έχουμε CD με στοιχεία από συνεργαζόμενες χώρες, διενεργούνται διασταυρώσεις και έχει επιληφθεί το ΣΔΟΕ, ώστε όσοι δήλωσαν εισόδημα αναντίστοιχο με τις καταθέσεις αυτές, να πληρώσουν τον οφειλόμενο φόρο. Η συμφωνία με την Ελβετία, την οποία προώθησε ο πρωθυπουργός, αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα» ανέφερε ο υφυπουργός σε συνέντευξη του στο περιοδικό Επίκαιρα.

Ερωτηθείς τι θα γίνει με την αναδιοργάνωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού, ο κ.Κουσελάς απάντησε πως είναι σε εξέλιξη: «Παραλάβαμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σχεδόν διαλυμένους από την προηγούμενη κυβέρνηση. Σήμερα, τους ανανεώνουμε με καταρτισμένο δυναμικό, τους εξοπλίζουμε με σύγχρονα μέσα, πληροφοριακά συστήματα και διευρυμένες δυνατότητες διασταύρωσης στοιχείων… ελέγχουμε τους ελέγχοντες, με τη νέα Υπηρεσία εσωτερικών Υποθέσεων, με \”πόθεν έσχες\” και διαδικασίες, που δεν επιδέχονται προσωπική παρέμβαση. Επιταχύνουμε δραστικά την απονομή Δικαιοσύνης, με εναλλακτικές διαδικασίες ταχείας επίλυσης φορολογικών διαφορών, ώστε να εκλείψει η de facto ατιμωρησία».

Σχολιάζοντας επίσης τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα και το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων ο υφυπουργός εκτίμησε πως η κινητικότητα θα συνεχιστεί όσο υπάρχει ανάγκη να ισχυροποιηθούν οι Τράπεζες, αποκτώντας καλύτερες προσβάσεις χρηματοδότησης από τις αγορές.

Για το θέμα Εθνικής-Alpha, ο ίδιος ανέφερε πως «μια συγχώνευση τέτοιας εμβέλειας δεν διατάσσεται, ούτε επιβάλλεται άνωθεν». «Η προετοιμασία της συγχώνευσης, η αναγκαία συνεκτίμηση των επιπτώσεων, η στάθμιση συμφερόντων και οι αντίστοιχες αποφάσεις, είναι αποκλειστικό θέμα της διοίκησης και των μετόχων των ενεχόμενων, κάθε φορά, τραπεζών» ανέφερε ο υφυπουργός.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook