Η εφημερίδα «24 Ώρες», επικαλούμενη αρμόδιο εργαστήριο στην πόλη Ρούσε στη βορειοανατολική Βουλγαρία αναφέρει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της ότι φέτος τα κουνούπια στη Βουλγαρία είναι 100 φορές περισσότερα σε σύγκριση με το 2011 ως συνέπεια των βροχών που έπεσαν την άνοιξη.

Τα κουνούπια αυτά ανήκουν σε σχετικά ακίνδυνα είδη, που δεν μεταφέρουν μεταδοτικές αρρώστιες, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα.

Στο νότιο μέρος της παραλίας της Μαύρης Θάλασσας έχουν εντοπιστεί, ωστόσο, και μεμονωμένα έντομα από το επικίνδυνο είδος κουνουπιού «τίγρης», το οποίο είναι φορέας του θανατηφόρου πυρετού του Νείλου και άλλων 22 ιών διάφορων μεταδοτικών νόσων, αναφέρει ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Άγκελ Κούντσεφ, στην εφημερίδα.

Η μάχη με τα κουνούπια πρέπει να γίνεται με σχέδιο και στρατηγική και όχι με πρόσκαιρες εκστρατείες ραντίσματος, αναφέρει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ο ιατρός, Κίριλ Ελένσκι.

Ο βούλγαρος γιατρός αναφέρει σαν παράδειγμά τα ευρείας κλίμακας μέτρα εναντίον του πλασμωδίου της μαλάριας στην δεκαετία του πενήντα, που είχαν σαν συνέπεια την εξαφάνιση της επικίνδυνης μολυσματικής νόσου από τη χώρα.

newsbeast.gr