“Η έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ αλλά και η καθαρή ερώτηση που έθεσαν οι 16 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προς εμάς, αναφέρεται σε ένα πρόβλημα μόνιμο, διαχρονικό και τεράστιο που αφορά τη συνολικότερη οργάνωση της αγροτικής οικονομίας”, τόνισε ο Κώστας Σκανδαλίδης μετά τη συνάντηση με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν ερώτηση για τις τιμές των αγροτικών προϊόντων.
Οι βουλευτές που είχαν καταθέσει ερώτηση ζητώντας τη λήψη άμεσων και αποφασιστικών μέτρων για συγκράτηση των τιμών και προστασία του καταναλωτή από φαινόμενα αισχροκέρδειας, ενημερώθηκαν από τον υπουργό για τις ενέργειες της κυβέρνησης στην προσπάθεια εξυγίανσης της αγοράς αγροτικών προϊόντων και το κλείσιμο της ψαλίδας στις τιμές.
Συγκεκριμένα, ο Κώστας Σκανδαλίδης επεσήμανε ότι πρωταρχικός στόχος του υπουργείου είναι το κτύπημα των μεσαζόντων και του καθεστώτος ελληνοποιήσεων που επικρατούν στην αγορά των αγροτικών προϊόντων, ενώ τόνισε την ανάγκη αυστηρής εφαρμογής του Μητρώου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων στις απευθείας διαπραγματεύσεις των παραγωγών και την εντατικοποίηση των ελέγχων. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η ενδυνάμωση του συνεταιριστικού κινήματος θα δώσει την δυνατότητα στους οργανωμένους παραγωγούς να κάνουν παρεμβάσεις στη διαμόρφωση των τιμών.
Από την πλευρά των κυβερνητικών βουλευτών, ο Κώστας Σπηλιώπουλος δήλωσε ότι ο έλεγχος των τιμών στα αγροτικά μας προϊόντα είναι καίριας σημασίας θέμα για την έξοδο από την οικονομική κρίση και την προστασία του εισοδήματος τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook