Με το παράσημο Τιμής της Νεολαίας Κιμ Γιονγκ-Ιλ παρασημοφόρησαν μετά το θάνατό της την 14χρονη μαθήτρια Χαν Χιον-Γκιονγκ, που πνίγηκε προσπαθώντας να διασώσει τα πορτρέτα των δύο πρώην ηγετών της χώρας, του παππού και του πατέρα του σημερινού ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Το σχολείο της θα φέρει πλέον το όνομά της, ανέφερε η κυβερνητική εφημερίδα Ροντόνγκ Σίνμουν, ενώ και οι γονείς της, ένας καθηγητής και άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της νεολαιίστικης οργάνωσης στην οποία ανήκε, θα βραβευτούν επίσης.

Το κορίτσι πνίγηκε στις 11 Ιουνίου στην επαρχία Χαμκιόνγκ, καθώς προσπαθούσε να βγάλει από το πλημμυρισμένο σπίτι της τα πορτρέτα των δύο Βορειοκορεατών ηγετών. Σύμφωνα με την εφημερίδα, κρατούσε πάνω από το κεφάλι της τα πορτρέτα, τυλιγμένα σε πλαστικές σακούλες, όταν παρασύρθηκε από τα νερά και χάθηκε.

Η δυναστεία Κιμ που κυβερνά τη Βόρεια Κορέα με σιδηρά πυγμή από το 1948 έχει θεσπίσει τη λατρεία των ηγετών. Τα πορτρέτα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, του γιου του Κιμ Γιονγκ-Ιλ και του εγγονού του Κιμ Γιονγκ-Ουν (ο τελευταίος ανέλαβε την εξουσία μετά το θάνατο του πατέρα του στα τέλη του 2011) κοσμούν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια της χώρας. Τοποθετούνται υποχρεωτικά στο κέντρο του τοίχου, χωρίς τίποτα άλλο τριγύρω, και πρέπει να τα ξεσκονίζουν και να τα τιμούν τακτικά.